Darts

Kezdődik a Premier League!

Ha február és csütörtök, akkor az egyet jelent a szórakozással. Február 4-től ugyanis egészen május 19-ig minden csütörtökön egy Premier League-fordulót tekinthetünk meg, ahol a világ legjobb dartsjátékosai feszülnek egymásnak.

Oldalunkon minden állomásról beharangozó és összefoglaló olvasható majd, ha pedig a mérkőzések részletes statisztikáira vagy kíváncsi, akkor keresd fel a PDC Hungarian Fan Club facebook-oldalát!

Február elejétől május közepéig a Premier League játssza a főszerepet a dartsosoknál, pontosabban annál a tíz játékosnál, akik idén meghívást kaptak. Róluk kicsit később, először lássuk a lebonyolítást. A versenysorozat 16 állomásból áll, amire szintén érdemes kitérni, a PL-mezőnye ugyanis idén már hat különböző országba látogat el, elsőként hagyják majd el a szigetországot, amikor május 12-én a hollandiai Rotterdamban lépnek színpadra. Három részre bontható a verseny: az első kilenc fordulóban minden játékos játszik a másik kilenccel, majd a leggyengébben teljesítő két dartsos búcsúzik. Az ezt követő hat fordulóban a versenyben maradt játékosok újfent összecsapnak, végül pedig a négy legjobb a két elődöntőben és a döntőben eldönti a trófea és a 200 ezer angol font sorsát. A pontszámítás elég egyszerű, a győzelemért kettő, a döntetlenért pedig egy pont jár, igen, remizhetnek is a felek, minden meccs ugyanis 12 legig tart - kivéve az elődöntőkben és a döntőben, ahol 10 illetve 11 leg szükséges a győzelemhez. A játéknapok hagyományosan csütörtökönként lesznek, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan pedig ezeket már a tévék képernyői elöl izgulhatjuk végig, köszönhetően a Sport TV-nek.

Versenynaptár
Időpont Helyszín
Február 4. Leeds, First Direct Arena
Február 11. Newcastle, Metro Radio Arena
Február 18. Dublin, 3Arena
Február 25. Aberdeen, GE Gas @ Oil Arena
Március 3. Exeter, Westpoint Arena
Március 10. Nottingham, Motorpoint Arena
Március 17. Glasgow, The SSE Hydro
Március 24. Liverpool, Echo Arena
Március 31. Cardiff, Motorpoint Arena
Április 7. Sheffield, Sheffield Arena
Április 14. Belfast, SEE Arena
Április 21. Bournemouth, BIC
Április 28. Birmingham, Barclaycard Arena
Május 5. Manchester, Manchester Arena
Május 12. Rotterdam, Ahoy
Május 19. London, The O2

A lebonyolítás kivesézése után lássuk a főszereplőket. A világranglista első négy játékosa, tehát a világelső Michael van Gerwen, a vb- és PL-címvédő Gary Anderson, a hatszoros PL-győztes Phil Taylor és a vb-döntős Adrian Lews automatikusan részt vehet a tornán, a maradék hat fő pedig szabadkártyával indul. A PDC idén a közönségkedvenc skót Peter Wrightnak, a 2009-es bajnok James Wade-nek, a World Grand Prix-címvédő Robert Thorntonnak és a hatalmas léptekben fejlődő Michael Smith-nek ad lehetőséget, míg a SkySports a 2014-es győztes Raymond van Barneveldnek és a tavalyi elődöntős Dave Chisnallnak osztotta ki a maga két szabadkártyáját. Ők tízen állnak a világranglistán is a legjobban, így ennél patinásabb mezőnyt nemigen lehetett volna összehozni. Talán Thornton ittléte megkérdőjelezhető, de mégiscsak a WGP regnáló bajnoka, ahol ráadásul Van Gerwent győzte le a döntőben, amit meg is választottak az év TV-s teljesítményének.

Taylor a rekorder, az angol legendának ez lesz a 12-ik indulása a Premier League-ben, ami egyben azt is jelenti, hogy az összesen részt vett eddig. A fiatalságot Smith képviseli majd, ő először kapott meghívást, egyedüliként lesz újonc a mezőnyben. 

Ki lesz a 2016-os Premier League bajnoka? - a   szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.20
Gary Anderson 4.40
Phil Taylor 6.75
Adrian Lewis 11.75
Peter Wright 17.00
Dave Chisnall 21.00
James Wade 22.00
Michael Smith 23.00
Raymond van Barneveld 26.00
Robert Thornton 56.00
A tornára vonatkozó tippjeink előzeteseinkben és a Protipp-rendszerünkben lesznek elérhetőek!