NFL

Egyelőre mindenki a Carolinát favorizálja

Akik a Denver Broncos sikerében hisznek, egyelőre még ráérnek a fogadóirodákhoz járulni - véli az elemző.

Még jó néhány nap van az 50. Super Bowl kezdő sípjeléig, de a fogadások természetesen töménytelen mennyiségben áramlanak be a Denver Broncos és a Carolina Panthers összecsapására. Mint azt az egyik nevadai bukméker szakértője elmondta, a tömeg egyértelműen állást foglalt az egyik csapat mellett.

Fogadások a Super Bowlra a TippmixPro-nál
Denver Broncos 2.70 Carolina Panthers 1.35
Denver +5.5 1.80 Carolina -5.5 1.80
Kevesebb, mint 44.5 pont 1.85 Több, mint 44.5 pont 1.75

"Egyelőre úgy tűnik, hogy a sok kis tét a Carolina Pantherst favorizálja, ennek köszönhetően is tolódott el a hendikep több irodánál 5,5-6 felé. Mi ebből arra következtetünk, hogy a nagyobb halak kivárják, amíg irreálisan nagy hc lesz és akkor lecsapnak a Denver Broncos pluszos hendijére" - nyilatkozta Nick Bogdanovich.

Egy másik szakember, Jeff Stoneback számára pedig az volt meglepetés, hogy mennyire kevesen tippelnek upsetre, vagyis arra, hogy a Broncos nyeri meg a Vince Lombardi-trófeát. "Meglepő többség hozza ki győztesnek a Carolinát, pedig a Super Bowl egy olyan esemény, amelyen a fogadók szeretik az esélytelenebbet nyeretni, főleg ha az underdogot egy akkora irányító vezeti, mint Peyton Manning. Persze jelenleg még nem sok érv szól amellett, hogy valaki ilyen korán pénzt tegyen a Vadlovakra, az ő oddsuk ugyanis folyamatosan nő, szóval a fogadók is ráérnek még megtenni tétjeiket". Mint azt az elemző elmondta, körülbelül 84% fogadott eddig a Párducok győzelmére és csak 16% a Broncosra.

Ami az under/over határt illeti, az irodáknál jelenleg 44-45 pont a középérték, amitől szintén mozgást várnak a szakértők. A Nevadába érkezők többsége ugyanis inkább az overt valószínűsíti, ám a bukik szerint ahogy a hendikepnél, úgy itt is a nagytétesek majd szembemennek a többséggel és az igazán nagy összegek majd az underre érkeznek be, amint felverték a kisebb tétek a határt 46-47 körülre.

Ami a tendenciákat illeti, az utolsó három Super Bowl overrel végződött, míg az underdog az utolsó tizennégy nagydöntőből tízszer is tudta hozni a hendikepet.