Premier League

Itt az ideje, hogy a Manchester City legyőzze az idegenbeli fóbiáját

  • hatharom.com

Ha bajnokok akarnak lenni Manuel Pellegriniék, akkor kötelező győzniük a kiesőjelölt Sunderland otthonában.

Itt az ideje, hogy a Manchester City legyőzze az idegenbeli fóbiáját.

Ha csak a hazai pályán elért eredmények számítanának a Premier League-ben, akkor máris oda lehetne adni a bajnoki címet a Manchester Citynek. Csakhogy ez nem így van, a házon kívüli eredmények gyakorlatilag még fontosabbak, mint az otthoniak, idegenben pedig nem igazán megy Manuel Pellegriniéknek, vagyis nem meglepő, hogy az Égszínkékeknek hárompontos lemaradásuk van az éllovas Leicesterrel szemben a bajnokságban.

Kedden tehát nem csak a Sunderlanddel, hanem az idegenbeli fóbiájával is meg kell birkóznia a manchesterieknek. Nem egy rossz előjel a keddi ütközet előtt, hogy egy szintén kiesőjelölt csapatot, név szerint az Aston Villa-t, a hétvégén 4-0-ra győzték le házon kívül Sergio Agüeroék. Pedig az idei szezon egyik legjobb manchesteri játékosa, Kevin De Bruyne nem játszott sérülés miatt, akinek az Everton elleni sikeres Ligakupa elődöntőn fordult ki a térde. A belgát viszont jól helyettesítette Jesús Navas, illetve Kelechi Iheanacho, aki például mesterhármast (!) szerzett, továbbá kiosztott egy gólpasszt is. A csapat tehát két kupasikerrel a háta mögött látogat a Fekete Macskákhoz, ahol a chilei szakvezetőnek Kevin De Bruyne mellett a szokásos hiányzóival - Samir Nasri, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Alekszandr Kolarov - kell számolnia.

[1988943] 2016-02-02 20:45:00 Sunderland - Manchester Cityx

Ami a Sunderlandet illeti, Sam Allardyce gárdája a legutóbbi négy bajnoki találkozóján hét pontot gyűjtött, aminek köszönhetően a piros-fehérek közelebb kerültek élvonalbeli tagságuk meghosszabbításához. A hazaiak ugyanakkor még mindig a kiesőzónában vannak, de már csak négy pont a 17. helyezett, biztos bennmaradást jelentő pozícióhoz képest a lemaradásuk.

Ugyanakkor az tudni kell, hogy a Fekete Macskák közvetlen riválisaik ellen szerezték ezen pontjaikat, az erősebb, élcsapatok ellen rendre megadták magukat. A Manchester City pedig az egyik legkomolyabb gárda a Premier League-ben, amely alakulat ellen amúgy sem megy a piros-fehéreknek, hiszen legutóbbi négy találkozójukat elbukták az Égszínkékek ellen, méghozzá úgy, hogy legalább három gólt (!) mindig kaptak.

Az eddigiek alapján egyértelmű, hogy mely csapat a mérkőzés toronymagas favoritja, amit még két ténnyel tudunk alátámasztani: a vendégek legutóbbi hat bajnoki találkozójukon nem kaptak ki, továbbá karácsonykor, roppant simán, 4-1-re győzték le a sunderlandieket, méghozzá úgy, hogy a 22. percben már 3-0-t mutatott az eredményjelző. Mindezek után számunkra nem kérdés, hogy kire fogadunk kedden a Sunderland-Manchester City találkozón.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a    szorzói
Sunderland Döntetlen Manchester City
6.20 4.20 1.46
[1988943] 2016-02-02 20:45:00 Sunderland - Manchester Cityx;