NFL

A Madden szerint fordulatos, izgalmas döntő vár ránk

Az EA Sports játéka szerint a Carolina Panthers végül 24-20-ra húzza be az 50. Super Bowlt.

Évről évre az egyik legjobban várt találkozó az Egyesült Államokban az NFL nagydöntője, vagyis a Super Bowl. Ilyenkor boldog-boldogtalan tippel, jóslatokba bocsátkozik, esélyt latolgat. Immáron nagy hagyománya van annak is, hogy az NFL hivatalos játékával, a Maddennel jósoltatják meg a közelgő finálé eredményét. Ha hinni lehet az EA Sports varázsgömbjének, idén a Carolina Panthers játékosai emelhetik magasba a Vince Lombardi-trófeát.

Melyik csapat nyeri az 50. Super Bowlt?
TippmixPro
Denver Broncos Carolina Panthers
2.75 1.35

Habár már a félidőben 17 pontos előnyre tesz szert a Carolina Panthers, Peyton Manning vezetésével visszatér a mérkőzésbe a Denver Broncos, át is veszik a vezetést 20-17-re, majd 41 másodperccel a vége előtt Cam Newton állítja be a 24-20-as végeredményt. Bajnok a Carolina Panthers, az MVP pedig a Párducok irányítója - legalábbis ez áll a szimulációs forgatókönyvben, amely még azt is részletezi, hogy Manning 241 yardot passzol majd és két touchdownt, Cam Newton pedig egy TD-t passzol, egyet pedig fut.

Elsőre ugyan megmosolyogtatónak tűnik az ilyen részletes jóslás, ám a program az elmúlt tizenkét évben kilencszer is jól tippelte meg a nagydöntő győztesét (nyolcszor a hendikepet is eltalálták), a 75%-os találati arányt pedig bármelyik sportfogadó megirigyelné.

Az előző esztendőben is remekül vizsgázott a világhírű játék, hiszen pontosan eltalálta a 28-24-es Patriots-győzelmet, valamint Tom Brady számait is szinte tökéletesen saccolta meg, mindössze hét yardot hibázott a szimuláció.

Azért óriási meglepetésként ne érjen minket, hogy a játék a Carolina végső sikerét hozta ki, hiszen toronymagas esélyesei az 50. nagydöntőnek.