Bundesliga

Farkasvacsora lehet a Kecskésekből

  • hatharom.com

Kulcsfontosságú mérkőzés vár a Wolfsburgra hazai pályán, a zöld-fehérek a Köln együttesét fogadják vasárnap.

Javításra készül a Wolfsburg.

Hatpontos mérkőzést rendeznek vasárnap Wolfsburgban, hiszen a Bundesliga nyolcadik helyén tanyázó hazaiak, a kilencedik pozícióban lévő Kölnt látják vendégül. A felek közt mindössze két pont a különbség, így amely együttes diadalmaskodni tud, az közelebb kerül a nemzetközi kupaindulást érő helyekhez.

A Wolfsburgnak nem sikerült a tavaszi nyitóforduló, hiszen a Huszti Szabolcsot soraiban tudó Eintracht Frankfurt otthonában maradt alul. Pedig az első félidőben még a zöld-fehérek vezettek, azonban a második játékrészben több hibát is elkövettek Dieter Heckingék, aminek köszönhetően vereség lett a vége a frankfurti kalandnak. A múlt heti botlásnak köszönhetően a Farkasok immáron a legutóbbi öt Bundesliga találkozójukon nem tudtak nyerni.

[2002258] 2016-01-31 15:30:00 Wolfsburg - 1. FC Kölnx

Most viszont muszáj győzniük, hogy ne kerüljenek távolabb a Bajnokok Ligáját érő helyezésektől, s erre meg is van az esélyük. Egyrészt a kulcsjátékosok közül már csak Bas Dost marad ki biztosan a keretből, másrészt hazai pályán nagyon megy a Farkasoknak, pláne, ha a Köln az ellenfél, hiszen a zöld-fehérek a Kecskések elleni legutóbbi kilenc, hazai környezetben lejátszott találkozójából hetet is meg tudtak nyerni.

Ami a vendégeket illeti, a piros-fehérek is vereséggel kezdték a Bundesliga tavaszi szezonját, ám a kölnieknek az akkor még kieső helyen tanyázó Stuttgart ellen sikerült kikapniuk 3-1-re hazai pályán, ráadásul úgy, hogy Peter Ströger tanítványainál volt az előny. Lélektanilag tehát nincsenek túl jó passzban a Kecskések, ráadásul házon kívül nem túl acélosak az idei évadban, és ahogy az előbb is említettük, a Volkswagen Arénában abszolút nem megy nekik.

Noha biztosan nem lesz egyszerű bezsebelnie a győzelmet a wolfsburgiaknak, perpillanat minden jel arra mutat, hogy Dieter Hecking fiai behúzzák a vasárnapi találkozót. A hazai sikerre, köszönhetően az elmúlt hetek eredményeinek, pedig most kifejezetten magas szorzón fogadhatunk.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Wolfsburg Döntetlen Köln
1.58 3.90 5.20
[2002258] 2016-01-31 15:30:00 Wolfsburg - 1. FC Kölnx;