Spanyol foci

Mégis igazolhat a Real, két klasszis is érkezhet

A spanyol AS című lap szerint sikeresen fellebbezett a Real Madrid a FIFA-nál, így a királyi gárdát sújtó "átigazolási embargót" egyelőre elhalasztották.

Pérez (j) mosolyoghat, nyáron újra eurómilliókat költhet el

Meglepetésre sikerrel járt a Real Madrid és a FIFA mégsem zárja ki a királyi gárdát az átigazolásokból. Mint ismert, az év elején a FIFA amiatt zárta ki az Atlético Madridot és a Realt, mert a két fővárosi klub megsértette a szövetség átigazolásokra vonatkozó szabályait, amikor fiatalkorúakkal kötött szerződést, így pedig két évre kizárták a klubokat az átigazolási piacról. A döntést azonban egyik csapat sem fogadta el, és a spanyol sajtó szerint a Real Madrid fellebbezése sikeresnek is bizonyult, így Florentino Pérez a nyáron ismét kivetheti a hálóját néhány klasszis játékosra.

Az AS szerint az első transzfer a spanyol válogatott kapus, David de Gea lehet, aki egy adminisztrációs hiba miatt maradt csak a nyáron Manchesterben, ám a lap úgy tudja, nyáron már a madridiak sorait erősíti a portás. Pérez másik nagy fogása pedig Robert Lewandowski lehet, aki jelenleg a Bayern Münchent erősíti, ám Pep Guardiola nyári távozása miatt jelentős változások állhatnak be a bajorok keretében, "Lewagól" pedig a katalán trénerhez hasonlóan tovább is léphet. De Gea piaci értéke 30 millió, a lengyel támadóé pedig 70 millió euró a témában hitelesnek vélt transfermarkt.de adatai alapján, tehát egy "százast" alsó hangon is elkölthet a blancók megalomán paprikajancsija. 

A Real Madrid jelenleg "csak" a 3. helyen áll a spanyol bajnokságban, azonban a hétvégén közelebb zárkózhat az élen álló Barcelona-Atlético duóhoz, hiszen a két listavezető éppen egymás ellen játszik ezen a hétvégén, méghozzá a Nou Campban. Cristiano Ronaldóék vasárnap este az Espanyolt fogadják, hazai pályán pedig igen meggyőzőek az új évben: a Deportivónak (5-0) és a Sporting Gijónnak (5-1) is öt gólt rámoltak be.

Real Madrid#esp-real_madrid#5
[2030374] 2016-01-31 20:30:00 Real Madrid - Espanyolx;