Australian Open

Fogadási botrány a tornán?

Egy vasárnapi páros mérkőzés vált gyanússá a javában zajló Australian Openen, így az egyik iroda felfüggesztette a fogadási lehetőségeket.

Második hetébe lépett az év első Grand Slam-tornája, ám egyelőre nem a fantasztikus teljesítményektől és a hatalmas upsetektől hangos a sportsajtó, sokkal inkább a botrányok és fogadási csalások vannak középpontban. Mint arról a hatharom.com is beszámolt, a Melbourne-i viadalon az egyik fogadóiroda folyamatosan reklámozza magát, amelyet többen igencsak kritikusan fogadtak. Vasárnap aztán újabb probléma ütötte fel a fejét, az egyik vegyes páros mérkőzés ugyanis gyanússá vált a bukmékerek számára.

Lukasz Kubot

A cseh Hlavackova és a lengyel Kubot 6:0, 6:3-ra verte a spanyol Arruabarrena-Marrero párost úgy, hogy az első szett mindössze húsz percig tartott. A mérkőzést megelőzően 13 órával már fel is függesztette a fogadási piacot a kérdéses iroda, gyanús tevékenységre hivatkozva. "Nagyon kevesen, nagyon sok pénzt tettek fel a mérkőzésre, rövid idő alatt. Alapvetően alacsony érdeklődés jellemzi az ilyen teniszmeccseket, ezért is volt igencsak gyanús a fogadók viselkedése. A fogadási lehetőségeket megszüntettük, a szükséges lépéseket pedig megtettük" - nyilatkozta Marco Blum, a szóban forgó fogadóiroda szóvivője.

Az antikorrupciós célokat megfogalmazó, bundázás ellen küzdő szervezet, a Tennis Integrity Unit hamar ki is hallgatta Kubot-t az ügyben. "A maximumot nyújtotta mindkét ellenfelünk, ahogyan mi is próbáltunk mindent beleadni. Nem is értem, miért kérdezgetnek ilyesmiről minket. Jól játszottunk, és nyertünk, ennyi történt csupán. Még az sem tűnt fel, hogy Marrero sérült lenne, mert mi csak magunkkal foglalkoztunk" - nyilatkozta a lengyel teniszező.

A TIU szervezetnél nem nyilatkoztak a konkrét mérkőzéssel kapcsolatban, csupán elmondták a szokásos sablonszöveget. "Együttműködünk a hatóságokkal, hogy kizárjuk a teniszből a korrupciót. Egyelőre nem kívánunk a nyomozás részleteiről beszámolni, ameddig nem tudunk tényekkel szolgálni" - áll a hivatalos közleményben.

A cseh-lengyel párosra a spanyolok elleni mérkőzést megelőzően 1.52-1.64-es szorzóval is lehetett fogadni, ám a kezdésre ez 1.14-ig csökkent, míg a 2:0-s végeredmény 2.10-ről indult és 1.44-en zárt. Kubot-ék nem örülhettek sokáig győzelmüknek, a nyolcaddöntőben ugyanis a Chan-Bopanna párossal szemben alulmaradtak, így búcsúztak a tornától.