Australian Open

Egy korábbi bajnok is áldozatául eshet a kanadai szervagépnek

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapján teljesség válik a legjobb nyolc mezőnye.

ATP Australian Open, nyolcadik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Milos Raonic 2.25 @ TippmixPro Stan Wawrinka 1.50 @ TippmixPro 4:00
David Ferrer 1.45 @ TippmixPro John Isner 2.40 @ TippmixPro 8:30
Bernard Tomic 6.00 @ TippmixPro Andy Murray 1.06 @ TippmixPro 9:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Zseniális nyolcaddöntős párosítások jöttek össze a férfiaknál az alsó ágon is, annak ellenére, hogy a 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadaltól már az első körben elbúcsúztunk. A nap slágermeccse a tavalyelőtti győztes Stan Wawrinka és a bombaformában ütögető Milos Raonic ütközete lesz, ahol a 4-0-ás egymás elleni eredmény ellenére, erősen benne van a levegőben a meglepetés szaga. A 25 éves kanadai szervagép ugyanis ismét hatalmas önbizalommal játszik, a tavalyi törés után már most látszódik, hogy jót tett neki az edzőváltás, kellett az új impulzus. Brutálisan jól működik az adogatása, de itt még messze nem fújt ki a játéka, ezúttal az alapvonal-ütései is megvannak és a hálónál is dominálni tudni. A Tommy Robredo elleni meccsén láthattunk, hogy bizony a hosszabb labdamenetekben is képes felvenni a harcot. No, Wawrinka ellen aligha ezekből lesz sok, a svájci szintén arra törekszik, hogy pillanatok alatt befejezze a pontokat. Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy Stantől mire számíthatunk, az elszántság nem különösebben csillogott eddig a szemében, a játéka kiemelkedőnek nem mondható, de nem is volt rá szüksége, hogy a legjobbját hozza. A mérkőzés kulcsa a tie-breakek lesznek, az eddigi négy összecsapásukon ötször jutottak el a rövidítésig, és kivétel nélkül mindig a helvét nyerte. Muszáj lesz ezen javítania a kanadainak, ha a továbbjutásban gondolkozik. Az over mindenféleképp jó tipp erre a meccsre, ám a bukik sem buták, 40 felett húzták meg a határt a játékok száma piacon...

Ugyanez a helyzet a kétszeres elődöntős David Ferrer és a 10. kiemelt John Isner meccsén is. Az amerikai szervagép is pokoli meggyőző, az eddig lejátszott három mérkőzése alatt egyszer sem veszítette el az adogatását. 101 ásznál tart, ami önmagáért beszél, viszont a legnagyobb teszt most következik számára, vele szemben ugyanis a mezőny egyik legjobb fogadója áll majd. Nem véletlen, hogy a hét egymás elleni ütközetükből hatszor a fürge lábú spanyol került ki győztesül. Ugyanakkor Grand Slam-tornán még nem találkoztak, bár ez nem különösebb előny Isner számára, híres arról, hogy az első hét végére elfogy. Nagy kérdés, hogy most is ezt látjuk-e majd nála vagy Justin Gimelstobbal sikerült szintet lépnie és fent tudja tartani a jó formáját. Abban nem nagyon reménykedhet, hogy majd Ferrer megnyeri neki a meccset, a hispán álmából felkeltve is tudja hozni azt a játékot, amit az eddigi napokban láthattunk tőle. Rövidítésekre náluk is jó esély mutatkozik, korábbi összecsapásaikon ezek nagy többségét Isner nyerte, szóval bazírozhat arra, hogy ott behúzza a szetteket, de nyilván, ehhez tartania kell az adogatását. Az over ide is egy jó tipp.

Egyetlen ausztrál teniszező maradt versenyben, őt pedig Bernard Tomicnak hívják, aki immáron harmadik alkalommal jutott el Melbourne-ben a legjobb 16 közé, viszont itt mindig megálljt parancsoltak számára. Most sem ő lesz a favorit, ellenfele ugyanis a négyszeres döntős Andy Murray lesz. Az egymás elleni mérlegük 3-0 a brit javára, Tomic még csak szettet sem tudott fogni. Ügyes játékos az ausztrál, rengeteg van a kezében, de mentálisan még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy egy Murray kaliberű klasszis játékost képes legyen legyőzni egy major tornán. A közönség nyilván mögé áll majd, de Andy nem az a típus, aki ettől zavarba jönne, elég csak a tavalyi Nick Kyrgios elleni negyeddöntőjét megemlíteni, ahol a vagány ausztrált is háromban intézte el. Jó formában van egyébként a szigetországi, Tomic pedig semmi extrát nem mutatott eddig, volt már olyan Grand Slam versenye, ahol ennél sokkal meggyőzőbb játékot tett a pályára.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.