Australian Open

Vajon öt szettet hoz a nyolcaddöntő csúcsmeccse?

Vasárnap megkezdődnek a nyolcaddöntős küzdelmek Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

ATP Australian Open, hetedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Jo-Wilfried Tsonga 1.95 @ TippmixPro Kei Nisikori 1.70 @ TippmixPro 1:00
Roger Federer 1.02 @ TippmixPro David Goffin 7.50 @ TippmixPro 10:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Nagyszerű párosítások jöttek össze a negyedik fordulóban a felső ágon, de mind közül kiemelkedik a két korábbi Grand Slam-döntős, Jo Wilfried Tsonga és Kei Nisikori összecsapása. A két klasszis játékos nem először botlik egymásba Melbourne-ben, négy éve ugyanígy a legjobb 16 között mérkőztek meg. Akkor kisebb meglepetésre a japánnak sikerült győznie, méghozzá döntő szettben. Hasonlóan izgalmas meccset vívtak tavaly a Roland Garroson is, ahol hazai közönség előtt a franciának sikerült visszavágnia, ugyancsak egy ötszettes derbin. Ezúttal sem várható egyoldalú mérkőzés, mindkét játékos ugyanis remek formának örvend. A stabilitás Nisikori mellett szól, ugyanakkor a több extra az Tsonga játékában van meg, akinek az adogatása is hatékonyabb. Várhatón komoly hullám hegyeket és völgyeket fognak megjárni, így nehéz elképzelni, hogy három játszmában bármelyikük is elintézze a másikat. Akkor tesszük jól, ha hosszú meccsre rendezkedünk be, mert itt bizony sok ütéses labdamenetekből sem lesz hiány. 

Érdekesnek ígérkezik az ötszörös bajnok Roger Federer és a 15. kiemelt David Goffin összecsapása is. A fiatal belga játékos nagy tisztelője a svájci géniusznak, hatalmas élmény volt számára, amikor 2012-ben a Garroson találkoztak és sikerült kemény csatárja kényszerítenie Federert. Tette mindezt 100-on kívüli világranglistás hellyel, azóta ahogyan a kiemeléséből is látszódik, a top 20 közé verekedte magát. Legutóbb tavaly Bázelben mérték össze a tudásukat, azon a meccsen szintén sikerült szettet fognia a belgának, szóval ne vegyünk mérget arra, hogy Federer könnyedén letudja majd ezt a meccset, főleg, hogy Grigor Dimitrov ellen nem különösebben volt meggyőző. Goffin lábon kiváló, nehéz őt letolni a pályáról, ha az adogatása is működik, akkor nagyon nem egyszerű ellenfél.

WTA Australian Open, hetedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Belinda Bencic 3.05 @ TippmixPro Marija Sarapova 1.30 @ TippmixPro 1:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A hölgyeknél is van egy párosítás, ami kiemelkedik, ez pedig az egykori világelső Marija Sarapova és a 18 éves szupertehetség, Belinda Bencic összecsapása. A svájci tini volt az, aki a második körben Babos Timit elbúcsúztatta, méghozzá a kiváló adogatásának köszönhetően. Ez most is kulcs lesz, hiszen ezzel tudna nagy nyomást tenni a rutinos orosz vetélytársára. Sarapova eddig egyébként komolyabb ellenállásba nem ütközött, Lauren Davis ellen bukott ugyan egy szettet, de azt csak magának köszönhette, 30-nál is több ki nem kényszerített hibát ütött. Ehhez hasonló szétesés Bencic ellen sem fog beleférni. Érdekesen lőtték be az oddsokat, véleményünk szerint sokkal közelebb van a két játékos egymáshoz, 3.00 felett abszolút van érték a svájci csillagban. 

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.