Australian Open

Babos párosban javíthat

Csütörtökön a hölgyeknél és az uraknál is teljessé válik a legjobb 32 mezőnye a melbourne-i Australian Openen.

ATP Australian Open, negyed játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Radek Stepanek 6.00 @ TippmixPro Stan Wawrinka 1.06 @ TippmixPro 8:00
Milos Raonic 1.05 @ TippmixPro Tommy Robredo 6.50 @ TippmixPro 2:30
David Ferrer 1.09 @ TippmixPro Lleyton Hewitt 5.25 @ TippmixPro 9:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Nem ígérkezik túl izgalmasnak a csütörtöki játéknap férfi programja. A nagyágyúk közül talán a tavalyelőtti bajnok Stan Wawrinkára vár a legnehezebb feladat, ellenfele ugyanis a minden hájjal megkent Radek Stepanek lesz. Az egymás elleni mérlegük 5-2 a veterán cseh javára, ugyanakkor a svájci azt a két győzelmét az elmúlt két összecsapásukon szerezte, tehát az utóbbi időben már nem kérdés, hogy Wawrinka a toronymagas favoritja a találkozóiknak. Néhány gémben, egy-egy szettben viszont lehet sansza Stepaneknek, aki még mindig egy borzasztó kellemetlen ellenfél.

Az egykori negyeddöntős Milos Raonic meccsét csak azért emeljük ki, mert a hórihorgas kanadai zseniális formában ütöget eddig a szezonban. Úgy tűnik, hogy Carlos Moya segítségével újabb szintet tud lépni, az 1.05-ös oddsa pedig jelzi, hogy hiába az egyik legnagyobb küzdő áll majd vele szemben a spanyol Tommy Robredo személyében, itt bizony komoly különbség van jelenleg köztük. A rutinos ibériai természetesen egy ötszettes thrillerrel kezdte a tornát, amely majdnem öt órán át tartott. Ha nem sikerül regenerálódnia, akkor komoly pofonba is belenézhet, egyébként 0-5-re áll Raonic ellen, és ebből három vereséget tavaly szenvedett el. Érdekesség, hogy a kanadai edzője, Moya még a 2000-es évek elején játszott Robredo ellen, többek között a Garroson is, szóval még ő is elláthatja tanítványát jó tanácsokkal. 

A nap slágermeccse a nyolcadik kiemelt David Ferrer és a huszadik, egyben utolsó Australian Openjén résztvevő Lleyton Hewitt összecsapása lesz. Valószínűleg az utolsó mérkőzése lesz ez az egykori világelső ausztrálnak, nehéz elképzelni, hogy a brusztolós spanyol ellen felülkerekedjen a labdamenetekben, egyébként sem volt túl meggyőző a tenisze az első fordulóban sem, de akkor a szabadkártyás honfitársa elgörcsölte a fontos játékokat. Ferrertől hasonlóra nem számíthatunk, viszont a több ezer Hewitt-fannal meg kell majd küzdenie. Ez lesz egyébként a negyedik mérkőzésük, eddig csak Grand Slam-tornákon találkoztak és mindig játszottak legalább négy szettet, ugyanakkor a legutóbbi összecsapásukig a 2012-es US Openig kell visszamenni. 

WTA Australian Open, negyedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Viktorija Azarenka 1.01 @ TippmixPro Danka Kovinic 8.25 @ TippmixPro 2:30
Dusevina/Siniakova 2.40 @ TippmixPro Babos/Srebotnik 1.45 @ TippmixPro 1:00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Ha női mérkőzést szeretnénk nézni, akkor érdemes a kétszeres bajnok Viktorija Azarenka fellépését megtekinteni, az egykori világelső ugyanis szenzációs formában van és várhatóan komoly show-t mutat majd a világranglista-54. Danka Kovinic ellen is. Vika nullára verte a holland Alison Van Uytvanckot, sokkal nagyobb ellenállásra az első Aus Openjén szereplő montenegrói lánytól sem számíthatunk, elsősorban a tisztes helytállás lehet a célja. 

A torna egyetlen magyar résztvevőjét, Babos Timit egyesben már megcsodálhattuk, csütörtökön pedig párosban is bemutatkozik új partnerével, az egykori világelső Katarina Srebotnikkal. Sydneyben már volt egy közös tornájuk, akkor a második meccsükön szenvedtek vereséget favoritként, de bemelegítésnek az tökéletes volt, még ha ennél talán többen is reménykedtek. Vera Dusevina és Katerina Siniakova lesz az ellenfelük, akik sem együtt, sem külön-külön nem tartoznak a páros mezőny krémjéhez, viszont Taskentből tavalyról van egy döntőjük, tehát nem ügyetlen duóról beszélünk. Babosék ettől függetlenül a meccs favoritjai, és komoly csalódás lenne, ha nem jutnának tovább.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.