Australian Open

Már az első meccsén komoly gondba kerülhet Nadal

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság második játéknapján ismét szemügyre vettük a legizgalmasabbnak ígérkező meccseket.

ATP Australian Open, második játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Rafael Nadal 1.06 @ TippmixPro Fernando Verdasco 6.00 @ TippmixPro 3:30
Alexander Zverev 8.25 @ TippmixPro Andy Murray 1.01 @ TippmixPro 2:15
Jack Sock 1.35 @ TippmixPro Taylor Harry Fritz 2.75 @ TippmixPro 5:10
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A keddi nap slágermeccse, de talán az egész első forduló legérdekesebb összecsapása a spanyol rangadó, Rafael Nadal és Fernando Verdaso mérkőzése lesz. A két játékos 2009-ben egy döbbenetesen nagy elődöntőt vívott a melbourne-i forróságban. 5 óra 14 percen át gyűrték egymást, akkor az minden idők leghosszabb Australian Open derbijeként íródott be a történelem könyvekbe - azóta ez a rekord már megdőlt. Az elmúlt években többször is összemérték a tudásukat és kemény pályán rendre szoros csatákat vívtak, így hiába nincsenek csúcsformában, izgalmas mérkőzés kerekedhet ebből. Verdasco tipikusan az a játékos, aki, ha centerpályára kerül, akkor képes felszívni magát és lehet csak egy-egy szett erejéig tud koncentrált maradni, de az bőven elegendő ahhoz, hogy Nadal dolgát megkeserítse. 

A legendás "banana shot" Nadaltól:

Nem kapott könnyű ellenfelet a négyszeres döntős Andy Murray sem. A brit klasszis a világranglista-83. Alexander Zverev ellen kezd, aki a németek nagy ígérete. Elég friss lehet az élmény mindkettejüknek egymásról, hiszen nemrégiben a Hopman Kupán is megmérkőztek. Akkor Murray sima kettőben nyert, de nála sose lehet tudni, hogy mikor nehezíti meg a saját dolgát, illetve 18 éves riválisa is várhatóan sokkal motiváltabb lesz élete első Australian Open fellépésén. Zeverev egyébként egy hórihorgas teniszező, aki elsősorban a nagy adogatásaira építi a játékát, de akkor sem jön zavarba, ha hosszabb labdamenetre kerül sor. Ettől függetlenül Murray ellen csak akkor lehet esélye szettet csenni, ha nagy százalékban behozza az első szerváit és sok könnyű ponthoz tud jutni. 

Ha a kevésbé nagy sztárok mérkőzései között nézelődünk, akkor érdemes az amerikai rangadónak bizalmat szavazni, melyen két tehetség, Jack Sock és Taylor Harry Fritz feszül egymásnak. Előbbi már ott kopogtat a top 20 kapuján, míg utóbbinak az idei szezon hozhat egy komolyabb áttörést. Sock öt évvel idősebb, neki ez már a sokadik Grand Slam-tornája, így a tapasztalat mindenféleképpen mellette szól, ugyanakkor Fritz-től többször is elég érett játékot láthattunk már, honfitársa ráadásul az elmúlt napokban kisebb megfázással bajlódott. Abszolút benne van, hogy itt borulni fog a papírforma és Fritz megy tovább, aki egyébként most debütál majd a melbourne-i publikum előtt.

WTA Australian Open, második játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Anett Kontaveit 6.00 @ TippmixPro Garbine Muguruza 1.06 @ TippmixPro 1:00
Venus Williams 1.35 @ TippmixPro Johanna Konta 2.85 @ TippmixPro 2:30
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

A nőknél kifejezetten jó meccsnek ígérkezik a harmadik kiemelt Garbine Muguruza és az egyik legnagyobb tehetség, Anett Kontaveit összecsapása. Utóbbi első Australian Open fellépésére készül, de tavaly játszott már Wimbledonban és a US Openen is, New Yorkban ráadásul a legjobb 16-ig menetelt, tehát megijedni aligha fog. Nincs is mitől, Muguruza hiába világranglista-harmadik, egyelőre még nem tartozik a legnagyobb sztárok közé. Természetesen a spanyol lány a mérkőzés favoritja, de nagy kérdés milyen formát mutat majd, hiszen idén eddig egyetlen meccset játszott, azt is fel kellett adnia egy lábsérülés miatt.

Egy másik top 10-es teniszezőre, Venus Williamsre sem vár könnyű meccs, ellenfele a magyar felmenőkkel rendelkező Johanna Konta lesz. Tavaly a wuhani torna negyeddöntőjében futottak össze, akkor hatalmas csatát vívtak és csak nüanszokkal bizonyult jobbnak az amerikai. Most Konta hazai pályán érezheti magát, hiszen ő a kenguruk földjén született és sokáig ausztrál színekben is versenyzett. Nem kezdte különösebben nagy formában a szezont, de ugyanez igaz Venusra is. Nem lennénk meglepődve, ha ismét három szettben dőlne el a győztes kiléte.

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.