Vízilabda

Kötelező győzelem előtt a magyar válogatott

  • hatharom.com

A görögök elleni döntetlennek köszönhetően minél több góllal kell legyőznie a Benedek-csapatnak Oroszországot.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott a világbajnoki bronzérmes görög csapattal a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság D-csoportjának hétfői nyitófordulójában. Pedig győzelem is lehetett volna a kék-fehérek ellen vívott mérkőzésből, mivel jól kezdett a a Benedek-csapat, hiszen az első támadást rögtön gólra váltotta válogatottunk, majd kettővel is vezettünk, azonban végül egygólos előnnyel ért végez az első negyed. A második felvonásban feljavultak a görögök, és kihasználták többet között azt, hogy az emberelőnyös helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, így 5-5-ös döntetlennel fordultak a csapatok. A harmadik negyedben a görögök szerezték meg a vezetést, de Varga Dénes góljával gyorsan tudtunk egalizálni, sőt végül át is vettük a vezetést, és a záró játékrészre egygólos előnnyel vonultunk. Az utolsó nyolc percben Hárai Balázs harcolt ki kiállítást, majd azonnal gólra váltotta a fórt, vagyis már kettővel vezettünk bő hét perccel a lefújást megelőzően. Ekkor senki sem gondolta volna, hogy már nem szerzünk több gólt, s a mérkőzés végén nekünk kell izgulnunk azért, hogy pontot szerezzünk. Ám így történt, és végül Nagy Viktor egy elképesztő védéssel mentette döntetlenre az összecsapást.

Ennek köszönhetően nem csak a saját kezünkben van a sorsunk a csoportelsőséget illetően, melyről vélhetően majd gólkülönbség dönt, hiszen mostantól az a legnagyobb kérdés az, hogy a görög vagy a magyar válogatott veri meg jobban az orosz-török kettőst, avagy ki kerüli el Szerbiát az egyenes kieséses szakaszban? Elsőként Oroszországgal kell farkasszemet néznünk, amely válogatottal legutóbb 2013. márciusában találkoztunk, s mindössze két találattal nyertünk.

"Most úgy tűnik, hogy az orosz meccs gólaránya fog dönteni, sajnos a következő meccsen mi játszunk az oroszokkal, így a görögök már tudni fogják, hogy hánnyal kell megverniük őket ahhoz, hogy ők legyenek az elsők. Ez nem kedvező, de mi mindent meg fogunk tenni a következő mérkőzésen, hogy le tudjuk győzni  jó nagy különbséggel az orosz csapatot. Aztán majd meglátjuk, hogy mi történik." - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány a görögök elleni mérkőzést követően az M4 Sportnak.

Összességében borítékolható, hogy nyerünk, hiszen hatalmas a különbség a felek között perpillanat. Azonban háromesélyben nem éri meg a magyarokra fogadni, mivel nagyon kis szorzót kínálnak a bukmékerek a Benedek-csapat sikerére. Érdemesebb inkább -5,5-ről megjátszani hazánk fiait, amire közel 1.65-szörös pénzt kínálnak a fogadóirodák, hiszen most tényleg nagyon számít a különbség.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Oroszország
1.07 10.00 10.00