Spanyol Király Kupa

Barcelonai futballháború - II. felvonás

Lehetetlen küldetésre készül az Espanyol, amelynek legalább három gólt kell szereznie a Barca ellen.

Néhány napja hatalmas bravúrt ért el az Espanyol azzal, hogy a bajnokságban kihúzták 0-0-val a városi rivális Barcelona ellen. A Király Kupában azonban már nem jött össze a siker a kék-fehéreknek, Constantin Galca tanítványai 4-1-re kaptak ki a Camp Noúban az odavágón. A továbbjutás már eldőlt, a kérdés már csak az, hogy tudják majd feldolgozni az esélytelenség 90 percét a hazaiak.

Az első mérkőzés legfontosabb pillanatai

Merthogy az odavágó igen paprikásra sikeredett, a vendégek nyolc sárga mellett két pirosat is begyűjtöttek, a mérkőzés után pedig az öltözőfolyosón is folytatódott a matek. Ennek eredményeképpen Luis Suáreznek két meccset kell kihagynia. Luis Enrique várhatóan nem a legjobb csapatát fogja pályára küldeni, mert mint azt a Granada elleni 4-0-s sikert követő sajtótájékoztatón elmondta, szeretne minél több játékosnak lehetőséget adni: "Szeretnénk a meccs kapcsán csak a játékra fókuszálni. Fontos ugyanakkor, hogy a lehető legjobban elosszuk a játékosok között a játékperceket, hogy amikor a szezon végi hajrá kezdődik, mindenki a legjobb formában legyen." Enrique külön megemlítette, hogy mennyire sokat vár Arda Turantól, aki szerinte több poszton is bevethető, de még kell idő neki a beilleszkedéshez.

[2150372] 2016-01-13 21:00:00 Espanyol - Barcelonax;5

A másik oldal román szakvezetője is azt emelte ki, szeretné, ha az első meccsel ellentétben ez inkább a labdarúgásról szólna. "Ez csak egy futballmeccs, derbi ugyan, de egy futballmeccs, nem több. A játékosoknak nincs szükségük külön motivációra, tudják, hogy milyen fontos egy ilyen találkozó, de fontos, hogy hideg fejjel játsszuk végig a 90 percet. A szurkolókat is arra kérem, hogy támogassák kedvenceiket. Nyilván a küldetésünk szinte lehetetlen, innen megfordítani a párharcot óriási bravúr lenne, de legalább megpróbáljuk... Csupán a hozzáálláson kell változtatni, a motivált játék maradjon ugyanaz, és meglátjuk, ez mire lesz elég - nyilatkozta Galca.

A Barcelonában ezúttal már egy ötszörös aranylabdás futballista is pályára léphet, hiszen Lionel Messi hétfő este begyűjtötte az újabb egyéni elismerését. Mint azt edzője elmondta, ez még nem a végállomás számára: "Ő a történelem legjobb játékosa. Fantasztikus képességekkel van megáldva, igazán komplex játékos, amit a számai is bizonyítanak. További Aranylabdákat is nyerhet még, ugyanakkor pontosan tudja ő is, nem az egyéni címek a legfontosabbak, hanem a csapat sikere".

A gránátvörös-kékeknél úgy nyilatkoztak, a legfontosabb cél a továbbjutás kiharcolása, így joggal gondolhatjuk, nem feltétlenül szakadnak majd meg a győzelemért. Ahogyan a két héttel ezelőtti bajnokin, most sem számítunk gólparádéra, a Barcának nem lesz oka sietni, az Espanyol pedig nem valószínű, hogy fel tudja majd törni a vendégek reteszét. Így mi a kevés gólt ajánljuk megfogadásra.

hatharom.com-tipp: 3.5 gól alatt
TippmixPro @1.50
[2150372] 2016-01-13 21:00:00 Espanyol - Barcelonax;
2016-01-12;138
2016-01-13;138
2016-01-14;138