Karrier

Túszként tartanak fogva Chilében - Sampaoli

A Copa America-győztes edző elvágyódik, de az új elnök nem engedi őt elmenni a válogatottól.

Chile hatalmas sikert ért el tavaly nyáron, amikor hazai pályán megnyerték Argentínával szemben a Copa Americát. Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt érthető módon nem is szívesen engednék el a válogatottól, ám a chilei futballvezetést is érintő korrupciós botrány miatt az argentin mester azonnali hatállyal elhagyná az országot. Ám úgy tűnik, a Chilei Labdarúgó Szövetség új elnöke, Arturo Salah nem engedi őt el.

"Ilyen környezetben én nem akarok tovább itt dolgozni és élni. Nem hittem volna, hogy ilyen kis idő alatt ennyire tönkremehet minden az ország labdarúgásában. Reméltem, hogy Salah elnök megérti, hogy távozni szeretnék, de úgy tűnik, mégsem. Akaratom ellenére, gyakorlatilag túszként tart itt. Pedig az utóbbi hónapok történései után nem szeretnék itt maradni.

A méltóságomon és a becsületemen is csorba esett, amikor kapcsolatba hoztak a korrupciós botrányokkal, amelyek az előző elnököt, Sergio Jaduét érintették. Azt mondogatták, én is rendesen megszedtem magam, de ez elfogadhatatlan és hihetetlen. Nekem nincs annyi pénzem, mint mondjuk Marcelo Bielsának vagy Eduardo Berizzónak, öt éve még alig kerestem havi háromezer dollárt" - aggodalmaskodott Sampaoli.

Mint azt az új elnök, Arturo Salah kifejtette, Sampaolit szerződés köti a 2018-as világbajnokság végéig a válogatotthoz, és nem szívesen bontanák fel a szerződését. "Tisztelnie kell az írásban foglaltakat, őt 2018-ig szerződés köti Chiléhez. Megértjük, hogy sértett és haragszik, de ez nem alku tárgya, ha el akar menni, ki kell vásárolnia magát a szerződéséből" - nyilatkozta az új elnök.

Sampaolit jelölték az év edzője-díjra is, és sorban állnak érte az európai csapatok, köztük Angliából is több megkeresése érkezett.


Chile válogatottja négy fordulót követően az ötödik helyen áll a világbajnoki selejtezősorozatban. Alexis Sánchezék legközelebb január 28-án lépnek pályára egy Jamaica elleni barátságos meccsen, majd március 24-én Argentínát fogadják a selejtező ötödik körében.

[2079381] 2016-03-24 22:00:00 Chile - Argentínax;
186573