Női kézilabda BL

Ritka, mikor Győrben nem az ETO a favorit

A Bajnokok Ligája címvédő Buducsnoszt Podgorica látogat Győrbe, a magyar csapat pedig Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna nélkül fektetné két vállra a sorozat legnagyobb esélyesének tartott montenegrói alakulatot.

Amoriom (18) lehet a Győr kulcsembere / gyorietokc.hu

Nagyobb rangadóval nem is indulhatna a 2016-os BL-év a Győri ETO számára, amely a címvédő Budocsnoszt Podgoricát fogadja az év első fordulójában. A szombat délutáni mérkőzésen a klub tájékoztatása szerint minden jegy elkelt, így telt ház, több mint ötezer szurkoló előtt játszanak a csapatok.

Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen a két együttes az utóbbi években számos fontos mérkőzést játszott egymással, a női klubkézilabda két domináns csapatáról, amit mutat, hogy az utóbbi négy kiírásban csak a Győr és a Budocsnoszt tudta megnyerni a BL-t. Az utolsó csatájukra 2014. májusában került sor, amikor a győriek 27-21-es győzelmet arattak a budapesti fináléban. A fogadóirodák szerint azonban a mostani találkozón egy hajszállal a vendég montenegróiak az esélyesebbek, ami betudható annak is, hogy az vb-n megsérülő Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna hiánya miatt a fogadók kevésbé bíznak a zöld-fehér sikerben.

A két magyar válogatott klasszis távolléte nehéz feladat elé állíthatja Ambros Martín vezetőedzőt is, aki azonban már számíthat a nemrégiben igazolt norvég válogatott Ida Alstad játékára is. A spanyol tréner csapata honlapjának úgy fogalmazott, az egész csapattól extra teljesítmény és nagy összetartás szükséges a siker érdekében. "Továbbra is hangsúlyozom, hogy ez egy csapatjáték. Egy bajnokságot egyetlen játékos nem tud megnyerni, legfeljebb egy meccset, de egy sorozatot biztosan nem. Hibát követnénk el, ha kizárólag Neagura fókuszálnánk, hiszen a többi játékosuk is kiváló. Akkor fogunk nyerni, ha egyénileg és csapatként is, a meccs minden pillanatában és fázisában a legjobbunkat tudjuk nyújtani." - mondta Martín. Az óvatosnak tűnő mondatok nem véletlenek, a Budocsnoszt kerete tele van klasszis játékosokkal, a Martin által emlegetett, a vb legjobbjának választott Negreanu mellett a Győrben is megforduló Katarina Bulatovic és szinte a komplett montenegrói válogatott alkotja a vendég gárda névsorát.  

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 48,5 Több, mint 48,5
1.70 1.90

A hiányzók ismeretében fontos szerep hárulhat a többi győri húzóembere, így például Eduarda Amorimra is, aki a vb-n ugyan korán kiesett a brazil válogatottal, de nem rajta múlt a címvédő búcsúja. "Valóban egyre jobban érzem magam a pályán, most már egyáltalán nem kell figyelnem a térdemre, teljes egészében a játékra koncentrálhatok: a lövésekre, a gólpasszokra. Ez nagy előrelépés, hiszen a rehabilitáció fejben is végbe kell hogy menjen. A csapatunk kicsit megfogyatkozott, ez mindenkitől extra játékidőt és koncentrációt követel. De nem aggódom, hiszen a csapaton folyamatosan látom a fejlődést, minden héten jobbak és jobbak leszünk, egyre nagyobb összhangban és bizalommal játszunk, hogy elérjük a céljainkat: a BL-megnyerését. A középdöntőben már csak nehéz meccsek jönnek, tisztában vagyunk azzal is, hogy holnap a BL-favorittal csapunk össze. Nagy csatára, kőkemény játékra számítok, de emellett élveznünk is kell a játékot. Ha agresszív védekezést tudunk mutatni, és türelmesek leszünk támadásban, akkor meg tudjuk verni a Podgoricát." - mondta csapata honlapjának a brazil légiós. 

Fogadás a végeredményre    
Győr Döntetlen Buducsnoszt
2.10 7.75 1.90

Ha megvalósulnának Amorim számításai és az ETO megnyerné a meccset, az pénzük kétszeresét érné, hiszen a Tippmixen és a   -n  2.10-es szorzót fizetnek a hazai győzelemre. A vendégek sikere ennél valamivel kevesebbet, 1.90-et ér, míg a döntetlen közel nyolcszoros (7.75) oddsal kecsegtet. Az egymás elleni eredményekből láthatjuk, hogy az utóbbi öt meccsükből kétszer elő is fordult, hogy pontosztozkodással záródott a mérkőzés, és most is szoros eredményt várnak a bukik.

H2H
04.05.14 BL Buducsnoszt Győri ETO 21 : 27
09.03.14 BL Buducsnoszt Győri ETO 26 : 26
01.02.14 BL Győri ETO Buducsnoszt 23 : 23
10.03.13 BL Buducsnoszt Győri ETO 21 : 22
02.02.13 BL Győri ETO Buducsnoszt 27 : 17

Ha az ETO nyerni tud szombaton, az akár rögtön a csoport élére is repítheti, hiszen a hétvégén a Győr előtt álló CSM Bukarest a Vardar Szkopjéhez látogat, és a papírforma szerint ott a román csapat akár pontokat is veszíthet.  

Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica
Bajnokok Ligája, 2-es csoport, 1. forduló
Szombat 16.00, Győr
Vezetik: Robert Schulze, Tobias Tönnies (németek)
Tv: Sport1, EHF TV
Tabella - 2. csoport
    M GY D V GK P
1. Buducsnoszt 4 3 1 0 109:83 7
2. CSM Bucuresti 4 2 1 1 100:90 5
3. Győri ETO 4 2 1 1 98:97 5
4. Vardar SCBT 4 2 0 2 107:94 4
5. Midtjylland 4 1 1 2 87:101 3
6. Savehof 4 0 0 4 77:113 0