La Liga

Zidane a Barcelona mumusa ellen debütál

Bátor támadójátékot vár a Deportivo ellen a Real Madrid frissen kinevezett trénere, Zinedine Zidane.

Nem állította megoldhatatlan feladat elé az élet Zidane-t, aki első mérkőzésére készül a Real Madrid kispadján. A Benítezt váltó francia legenda a Deportivo ellen kell győzelemre vezesse a Blancókat, ám a galíciai csapat okozott már meglepetést idén, hiszen Barcelonában pontot csentek Juanfranék.

Nagy várakozás övezi a mérkőzést, hiszen a jegyeket már napokkal a kezdő sípszó előtt elkapkodták. Hogy Zizouval tényleg megváltozik-e minden a csapat háza táján, az kétséges, mindenesetre a játékosok - és köztük Cristiano Ronaldo az élen - állítólag egy emberként sóhajtottak fel hétfőn, amikor menesztették Benítezt. A színfalak mögött egyesek hallani vélték a portugál szavait, mely szerint "Nagyon sok időt vesztegettünk el vele, végig sok vitája volt mindenkivel". A távozó spanyol mesternek többek között Jamesszel, Iscóval, Ramosszal, Benzemával, Jesével és Cserisevvel is volt összetűzése a néhány hét alatt, márpedig ha ezek nem csak pletykák, akkor valóban komoly probléma lehetett Benítez személyével.

[2030264] 2016-01-09 20:30:00 Real Madrid - Deportivo La Corunax

Az új edző, Zidane a Deportivo elleni meccsről elmondta: "Nagyon fontos, hogy tudjuk motiválni a játékosokat és dolgozzunk tovább. Csak a kőkemény munka vezethet eredményre. A La Coruna ellen úgy tervezem, mindhárom támadó (Benzema, Bale, Ronaldo) kezdeni fog, mert szeretnék attraktív futballt látni a pályán. Támadót, de stabilt" - mondta a francia aranylabdás.

Habár az ellenfél nincs kirobbanó formában, nem árt megjegyezni, hogy október közepe óta csupán egyetlen meccset veszítettek el Victor Sánchez tanítványai. A sok bosszantó döntetlen eredményeként azonban a Depor éppen nem áll európai kupainduló helyen, ám 7. helyük így is megsüvegelendő. Sáncheznek ezúttal két középpályását, Celso Bergost és Canit kell majd nélkülöznie, ők vélhetően el sem utaznak majd Madridba, míg a Realnál az eltiltott Kovacsics maradt ki a keretből.

[2030264] 2016-01-09 20:30:00 Real Madrid - Deportivo La Corunax;5

Az elmúlt két és fél évben ötször találkoztak a felek, a Real pedig nem kevesebb, mint 21-szer vette be a Depor hálóját. Ha igazak a fővárosból érkező pletykák és tényleg Benítez volt a fék a csapatban, akár felszabadult örömfocit is láthatunk szombat este, de nem árt figyelembe venni, hogy a Depor 18 bekapott gólja rendkívül kevésnek mondható. Nehezen tippelhető mérkőzés, a mi véleményünk az, hogy nem lesz sem kiütés, se túlságosan nehéz mérkőzés. A 3-0 a legvalószínűbb forgatókönyv.

hatharom.com-tipp: Hazai és 4.5 gól alatt
TippmixPro @1.70
[2030264] 2016-01-09 20:30:00 Real Madrid - Deportivo La Corunax;
2016-01-09;87
2016-01-10;87
185816