La Liga

Messiék gálázhatnak egyik kedvenc ellenfelük ellen

Nem sok érvet tudunk felsorakoztatni amellett, hogy a Granada nem szalad bele a késbe a Camp Noúban, hiszen a két csapat formája teljesen ellentétes, ráadásul a múltban igen komoly veréseket kapott az andalúz kiscsapat Katalóniában.

Az indulatoktól fűtött Espanyol elleni kupamérkőzés után néhány napig kicsit csendesebb mederben csordogálhat az élet Barcelonában, hiszen Luis Enrique fiai egy nagyon sima hazai győzelemmel hangolhatnak a jövő heti visszavágóra. A Granada ellen az eddigi négy hazai mérkőzésükön nem kevesebb, mint 17 gólt szereztek, ráadásul Messiék hazai formájával amúgy sincsen nagy probléma, kevés ellenfél hagyja el ugyanis Barcelonát 3-4 bekapott gól alatt az elmúlt hónapokban.

Luis Enrique ezúttal nem kizárt, hogy mindkét régi-új játékosát, Aleix Vidalt és Arda Turant is a kezdőbe vezényli, hiszen az Espanyol elleni derbin már bemutatkozhattak új csapatukban tétmeccsen is. "Nagyon régóta vártam ezt a pillanatot, és végre eljött. Ardával mindketten nagyon felkészülten léptünk pályára, és szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogattak és segítettek minket abban az időszakban is, amíg az eltiltás miatt nem játszhattunk" - nyilatkozta Vidal.

[2030268] 2016-01-09 16:00:00 Barcelona - Granadax

Amellett, hogy a Barcelona ellen nemigen megy a Granadának, José Ramon Sandoval együttese nincs is jó formában. A hétközi kupatalálkozó nagyon rosszul sikerült Valenciában, a legutóbbi idegenbeli bajnokin egy négyest kaptak a Las Palmas vendégeként, valamint otthonuktól távol kilenc meccsen eddig 16 gólt is kaptak.

[2030268] 2016-01-09 16:00:00 Barcelona - Granadax;5

A Granadának bőségesen van kitől rettegnie, hiszen a már említett tizenhét gólból Neymar hármat, Lionel Messi pedig ötöt jegyez, márpedig a brazil és az argentin zseni is a kezdőben kaphatnak helyet szombat délután. Mindkét csapat majdnem a legjobb kezdőjével állhat ki, egyedül Rafinha játékára nincs esély a hazaiak oldalán. Luis Enrique vélhetően több játékosát is pihenteti majd, így Gerard Piqué, Sergi Robert és Jordi Alba sem játszik majd 90 percet, a legvalószínűbb hátvédsor a Dani Alves-Mascherano-Vermaelen-Mathieu négyes.

Nem kérdés, ezt a találkozót a Barcelona nagyon simán fogja behúzni. A fogadóirodák nem is fizetnek túlságosan sokat a kiütéses hazai sikerre, mi még azt sem tartjuk kizártnak, hogy ezúttal négy gól fölött termelnek Messiék.

hatharom.com-tipp: Barcelona -2 (európai hendikep)
TippmixPro @1.40
[2030268] 2016-01-09 16:00:00 Barcelona - Granadax;
2016-01-09;87
2016-01-10;87
185816