Tenisz

Sikerül Babosnak újabb kiemeltet búcsúztatnia?

  • hatharom.com

Csütörtök reggel a magyar teniszező a 6. kiemelt Eugenie Bouchard ellen lép pályára a sencseni torna negyeddöntőjében.

Profi tenisz-tippeket szeretnél, látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy jól sikerült legjobb játékosunknak, Babos Tímeának a bemutatkozása a kínai Sencsenben. Szerda hajnalban újabb meggyőző sikert aratott, ezúttal a negyedik kiemelt Monica Niculescut győzte le. Ez mindenféleképp nagy fegyvertény, egyrészről mert a román lány borzasztó kellemetlen stílusban játszik, másrészről pedig mégiscsak egy top 40-es teniszező. A mérkőzés után így vélekedett Timi a babostimea.hu-nak: "Nagyon boldog vagyok! Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, rengeteg hosszú labdamenettel. Ami különösen széppé teszi ezt a sikert, hogy szinte akárhányszor jött egy nehezebb pillanat, akkor én játszottam jobban. Én jöttem ki sikeresebben a fontos helyzetekből. Ez egy igazi mentális győzelem, amellett, hogy nagyon jól is játszottam. Niculescu érdekes ellenfél, rendkívül speciális játékkal. Ez a mérkőzés komoly taktikát igényelt, örülök, hogy edzőmmel, Thomas Drouet-val ezt jól sikerült megbeszélni! Jól tudtam játszani, a fontos helyzetekben a legjobbamat tudtam hozni. Örülök az idei első negyeddöntőmnek!"

Ki jut tovább?
Eugenie Bouchard Babos Tímea
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.20

A legjobb nyolc között egy teljesen más stílusú játékos vár Babosra a kanadai Eugenie Bouchard személyében. Az egykori wimbledoni döntős teniszező tavaly komoly visszaesést mutatott, a sérülésekkel sem volt szerencséje, nagy kérdés, hogy idén újra megtalálja-e a helyes ösvényt. Nehéz meccsel nyitotta az évet, de győzött, viszont bőven van még mit csiszolni a játékán. Igazi erőteniszt játszik, amit csak lehet, azonnal megtámad. Nehéz lesz Timinek átvennie a kezdeményezést, de ahogy Niculescu ellen kitaláltak edzőjével egy remek taktikát, ugyanezt megtehetik a kanadai ellen is. Bouchard ellen általában nyerő húzás, ha hosszan és türelmesen tud valaki játszani, pláne az elmúlt évben, amikor kevésbé érezte a ritmust. Ahogyan az oddsok is mutatják, nem esélytelen a magyar lány, okos játékkal, jó adogatással újabb skalpot szerezhet.

Bouchard és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2011 Saguenay ITF Kemény Babos 6:2, 6:4