Serie A

Genovai csatával indul az olasz futballév

Kevés gólt hozhat a két pocsék formában lévő genovai csapat városi rangadója.

A Derby Della Lanternával, vagyis a genovai városi derbivel indul a futballév Olaszországban, ahol a csapatok hagyományosan pályára lépnek vízkereszt napján, vagyis január 6-án. A forduló első találkozóját azonban már kedden este megrendezik, ez egyben talán a 18. játéknap legérdekesebb csatája is lesz, hiszen a genovai városi derbi minden évben ha nem is magas színvonalú, de legalábbis feszült és izgalmas.

[2060607] 2016-01-05 20:45:00 Genoa - Sampdoriax

A két csapat finoman szólva sincsen topformában, a pályaválasztó Genoa október közepe óta csupán egyszer nyert, míg a Sampdoria a decemberi utolsó fordulóban szakította csak meg hétmeccses nyeretlenségi szériáját. Azonban ki tudná jobban felkészíteni a vendégeket, ha nem a számtalan városi derbit megélt Vincenzo Montella, a Samp november közepén kinevezett mestere?

"90 percig kell koncentrálnunk egy ilyen mérkőzésen, ugyanakkor szenvedélyesen, hittel kell játszanunk. Természetesen tudom, mit jelent egy városi derbi, de már nem akkora szenvedéllyel élem meg, mint játékosként, nem is emlékszem, mikor volt az utolsó... Még nem tudom pontosan, milyen csapattal állunk ki, de várhatóak változások a Palermo elleni nyertes csapathoz képest." - nyilatkozta Montella, aki külön kiemelte Antonio Cassano és Ricky Alvarez játékának fontosságát is.

[2060607] 2016-01-05 20:45:00 Genoa - Sampdoriax;5

Az esélyek talán inkább a vendégek mellett szólnak, hiszen ők teljes csapattal készülhetnek a rangadóra, míg a Genoánál Gasperininek Diego Perrotti és valószínűleg Giovanni Marchese játékától is el kell tekintenie. Az elmúlt évek eredményei is inkább a kék-fehérek sikerét valószínűsítik, az utolsó hat meccsükön ugyanis csak egyszer tudott nyerni a Genoa, ám ami még ennél is szembetűnőbb, hogy a piros-kékek pályaválasztásával az utolsó három meccsen csak öt gól esett, és mivel a rivális felek igencsak gyenge góllövő formát mutattak decemberben, mi az undernek szavazunk bizalmat.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.60
2016-01-05;55
2016-01-06;55
186871