Premier League

Jöhet az újabb liverpooli siker

  • hatharom.com

Jürgen Klopp együttesének még idegenben sem okozhat gondot a kieső helyen álló Sunderland legyőzése.

Kloppék ezúttal a Sunderland együttesét győzhetik le.

Négymeccses nyeretlenségi sorozatát szakította meg szombaton a Liverpool, méghozzá nem is akárhogy, hiszen a Vörösök az éllovas Leicester City együttesét győzték le 1-0-ra az Anfield Roadon. Jürgen Kloppékon látszott az elszántság, pazarul játszottak, és még akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, ha például a 94. percben nem hibázzák el az üres kapus lehetőséget. Azonban a soványka győzelem ellenére is le a kalappal a német mester előtt, mivel nem sok olyan edző van, aki a rosszul sikerült mérkőzések után fel tudja rázni csapatát az ünnepi fordulókra.

Szerdán pedig ismét győzelmet arathatnak a liverpooliak, hiszen a nem túl acélos, kieső helyen tanyázó Sunderlandhez látogatnak. Ugyanakkor elég sokan sérültek a vendégeknél, hiszen Joseph Gomez, Danny Ings, James Milner, Martin Skrtel, Divock Origi, Jon Flanagan, Jordan Ibe és Dejan Lovren is maródi, igaz, többük már a Rókák elleni meccset is kihagyta, vagy menetközben kellett lecserélni, avagy gyakorlatilag ugyanazzal a gárdával tud harcba szállni szerdán Klopp, mint tette azt karácsonykor.

[1988896] 2015-12-30 20:45:00 Sunderland - Liverpoolx

Ami a hazaiakat illeti, a Fekete Macskák igen komoly gödörben vannak, hiszen legutóbbi négy meccsüket zsinórban elveszítették. Igaz, a történethez hozzá tartozik, hogy a Sunderlandnek nagyon kemény a sorsolása, hiszen a jól teljesítő Watford mellett az Arsenallal, a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is meg kellett küzdenie, szerdán pedig ugye a szintén jó erőkből álló Liverpool vár a csapatra.

Ugyanakkor a vereségek mostanság egyre komolyabb zakókba csaptak át, köszönhetően annak, hogy Sam Allardyce mester úgy döntött, hogy legyünk túl minél hamarabb ezeken a találkozókon. Vagyis a piros-fehérek gyakorlatilag feladták az utóbbi meccseiket, hiszen ahelyett, hogy öt védőt jelölt volna Big Sam például az Etihad Stadionbeli kezdőjébe, öt támadót rakott fel, így pedig lehetetlen eredményt elérnie egy kiscsapatnak a nagy otthonában. Egyébként is fontos hiányzói vannak a sunderlandieknek, hiszen Sebastian Larsson, Lee Cattermole, Adam Matthews, Younes Kaboul és Jack Rodwell is maródi, vagyis ismét tartalékosan futhatnak ki a pályára a hazaiak.

Véleményünk szerint teljesen egyértelmű, hogy a liverpooliak vannak jobb passzban, s mivel a Fekete Macskáknak most már illene pontot, pontokat szerezniük, legyen akárki az ellenfelük, azaz támadniuk kell. Így viszont a vendégek szélvészgyors játékosai előtt nagy terület lesz, és a Vörösök könnyedén megnyerhetik a találkozót.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Sunderland Döntetlen Liverpool
4.75 3.55 1.70
[1988896] 2015-12-30 20:45:00 Sunderland - Liverpoolx;