Karrier

Dzsudzsák egy büntetéssel fejelte meg az őszi szezonját

A magyar válogatott csapatkapitánya önkéntes alapon meghosszabbította szabadságát, ezért klubja, a török Bursaspor minden valószínűséggel megbünteti majd.

Dzsudzsák Balázs két nap szabadságot kapott a török együttestől, hogy Magyarországra utazzon, és Debrecenben átvegye a megyei Príma-díjat, ám a légiós nem tért vissza a megbeszélt időben, ami miatt most büntetésre számíthat. Erről a török sajtónak beszélt a Bursaspor sajtófőnöke, aki szerint ez a húzás nem fér bele egy olyan klubnál, mint az övék.

Hogy talán Dzsudzsáknak esetleg nem volt kedve visszarohanni klubjához, azon nem is nagyon lehet csodálkozni, hiszen erős jó indulattal nevezhető elfogadhatónak a szélső őszi szezonja. Dzsudzsák 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Bursasporban, ez idő alatt három gólt is szerzett, ám csapatának nem igazán ment a magyar játékossal, hiszen mindössze öt győzelmet aratott.

A Bursaspornál amúgy is komoly gondok vannak, hiszen hiába költöttek a klubvezetők eurómilliókat a csapatra a nyáron, és kürtölték világgá, hogy idén a dobogó a cél, a csapat mindössze a 14. helyen tanyázik a tabellán, hat győzelem mellett már 11 vereséget számlál. A gyenge eredmények miatt óriási a csalódás a klub háza táján, és bizony volt rá precedens, hogy a magyar válogatott középpályását is "elővették". Dzsudzsáknak volt egy megbeszélése az klub elnökével is, a török sajtó pedig egyenesen csalódásnak titulálta a magyar játékos szerepvállalását. Összességében tehát úgy fest, hogy Dzsudzsáknak nem jött be a török kaland, a transfermarkt.de adatai szerint pedig pár hónap alatt a piaci értéke közel 30 százalékot esett, és jelenleg már csak 4,9 millió eurót ér a 29 éves szélső.

A török bajnokság párhetes szünetre vonult, legközelebb január 17-én rendeznek fordulót, akkor Dzsudzsákék a Trabzonspor elleni rangadóval indítják a tavaszt.

[2024079] 2016-01-17 19:00:00 Bursaspor - Trabzonsporx;
185604