Darts-vb

Lewis ismét lelépi Suljovicot vagy az osztrák meglepetést okoz?

Kedden megkezdődnek a nyolcaddöntős küzdelmek a londoni PDC darts-világbajnokságon. Döbbenetesen jó meccsek várnak ránk, tábla elé lép a címvédő Gary Anderson, a világelső Michael van Gerwen, a kétszeres győztes Adrian Lewis, a háromszoros elődöntős James Wade és az egykori junior világbajnok Michael Smith is.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az esti programból gyakorlatilag bármelyik meccset kiválaszthatnánk, mind kiváló párosítás. Mi a leginkább a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a hatalmas léptekkel a top 15 felé robogó Mensur Suljovic összecsapását várjuk. Több szempontból is érdekesnek ígérkezik ez a derbi, egyrészről egy topfavoritnak a tornán talán először lehet félnivalója, másrészről különböző stílusok feszülnek egymásnak, ami bár ebben a sportágban nem szokott óriási jelentőséggel bírni, de ezen a mérkőzésen ennek is lehet szerepe.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

De ne rohanjunk ennyire előre, lássuk a két játékos milyen úton jutott el a legjobb 16 közé. A Lewis-fanoknak kellett kevésbé izgulniuk, az angol zseni ugyanis bombaformában dobált mindkét meccsén, így játszi könnyedséggel lépte le a holland Jan Dekkert és az angol Andrew Gildinget is. Suljovic szintén egy holland ellen kezdett, a mérkőzés elején kicsit nehezen kapta el a fonalat, de után beindult a henger és könnyű szerrel jutott túl Jermaine Wattimena-n. Hasonló volt a forgatókönyv a David Pallett elleni összecsapásán is, ám ott annyit nem tudott javulni a kezdeti nehézségek után, hogy simán legyőzze az angolt, így döntő szettre kényszerült ellene. 

Mindketten tegnap játszották a második fordulós meccsüket, ha az akkor mutatott formájukat összehasonlítjuk, nem kérdés, hogy a szigetországi megy tovább. Nehéz lenne belekötni Lewis játékába, brutális tömeget szór és mellé most a kiszállók is kiválóan jönnek. Nem kellett azonban még szoros helyzeteket megoldania, ahogyan más sportágakban, itt is vissza tud ütni, ha valaki tükörsimán veszi az akadályokat. Suljovic ráadásul az underdogok közül egyértelműen az egyik legveszélyesebb, ha őt tartják az esélytelenebbnek, akkor tudja a legjobb teljesítményét előhúzni. Az pedig a hétfői meccsén is látszódott, hogy jó formában van, hiszen kis híján megdobta a torna első kilenc nyilasát. 

Ami nagyban az osztrák ellen szól, hogy a lassú stílusával az ötödik kiemelt angolt egyáltalán nem tudja zavarba hozni. A világbajnokság előtti utolsó major tornán, a Players Championship elődöntőjében találkoztak és akkor könnyedén, 11-1-gyel gázolt át Lewis Suljovicon. A korábbi meccseiken is rendre Jackpot győzött, 5-1 az angolnak az egymás elleni mérlegük, Mensur még 2009-ben tudott nyerni, azóta zsinórban ötször kapott ki. Ha ezen képes túllépni, akkor szorossá teheti a meccset, a továbbjutó ugyanakkor véleményünk szerint Lewis lesz, akinek borzasztó jól sikerült kihegyeznie a formáját és a 2009-es világbajnokság óta masszív favoritként nem kapott ki az Ally Pally-ben.

Adrian Lewis-Mensur Suljovic
Hatharom-tipp: Lewis jut tovább
1.20 @ TippmixPro

A délutáni program egy második fordulós meccsel veszi kezdetét, az utolsó helyért a legjobb 16 közé az angol Mervyn King és a holland Jelle Klaasen száll harcba. Utóbbi az első körben a legmagasabb átlagot produkálta (102.54), ugyanakkor nem véletlenül adnak rá 1.50-es szorzót, King ugyanis szintén meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, azt pedig tudjuk, hogy ő mindig képes nagy dolgokra. Ha mindketten úgy dobják a tömeget ahogyan a nyitómeccsükön, akkor komoly adok-kapokra számíthatunk. Utánuk egy újabb angol-holland derbire kerül sor, méghozzá a nyolcadik kiemelt Michael Smith és a 24. Benito van de Pas között. Előbbi kegyetlenül jó formában, igaz, bukott szetteket, de ehhez ellenfelei remeklése kellett, van de Pas, ha nem hozza a legjobbját, akkor várhatóan itt véget ér számára a torna. Oddsok alapján nem tűnik érdekes meccsnek James Wade és Jamie Caven összecsapása, de mi egy szoros csatát szimatolunk, sőt a meglepetést sem zárnánk ki. Hiába játszott eddig jól Wade, nála soha nem lehet tudni, ráadásul Caven tömegben is képes lehet felvenni a kesztyűt, nem úgy, mint az angol klasszis eddigi ellenfelei.

Az esti szakaszban Lewis-ék meccse után sem fogunk unatkozni, ugyanis tábla elé lép a címvédő Gary Anderson és a világelső Michael van Gerwen is. Előbbi a holland gyorstüzelővel, Vincent van der Voorttal találkozik, míg utóbbi honfitársával, az ötszörös világbajnok Raymond van Barnevelddel. Mindkét derbi igazi csemegének ígérkezik, annak ellenére, hogy az oddsok nem ezt mutatják. Nem zárnánk ki azt sem, hogy olyan szinten kihozzák majd egymásból a legjobbat, hogy egy kilenc nyilas is összejön.

A tizenegyedik játéknap (december 29, kedd) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
Délután
14:00 Mervyn King 2.30 Jelle Klaasen 1.50
15:00 Michael Smith 1.25 Benito van de Pas 3.10
16:00 James Wade 1.14 Jamie Caven 4.30
Este
20:00 Adrian Lewis 1.20 Mensur Suljovic 3.60
21:00 Gary Anderson 1.14 Vincent van der Voort 4.30
22:00 Michael van Gerwen 1.10 Raymond van Barneveld 4.95
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!