Premier League

Az első hely a tét Leicesterben

  • hatharom.com

A Premier League 19. fordulójának rangadóján a fordulót megelőzően éllovas Leicester a harmadik helyezett Manchester Cityt fogadja.

A City befogná a Leicestert.

Noha hétfőn tartottak egy Manchester United-Chelsea derbit, a Premier League 19. fordulójának igazi rangadója a kedd este megrendezésre kerülő Leicester-Manchester City lesz, hiszen a játéknapot megelőzően a hazaiak az első, míg a vendégek a harmadik helyről várják a párharcot.

A Rókák egészen parádés szezont futnak, szinte minden mérkőzésen kiválóan játszanak, viszont szombaton a Liverpool ellen enyhén szólva is visszaestek. Szemmel látható volt, hogy a csapat lendülete elfogyott, ami a fáradtságnak tudható be, hiszen hiába csak egy fronton harcolnak perpillanat a kék-fehérek, azon a szinten, amit addig előadtak, nagyon nehéz játszani hétről hétre. Pláne úgy, hogy a két legnagyobb sztár, Jamie Vardy és Riyad Mahrez is sérülten lépett pályára, s nem mellesleg mindkettejüket le is kellett cserélni a mérkőzés folyamán. Claudio Ranieri rájuk nem is biztos, hogy számíthat a keddi találkozón, szintúgy, mint Daniel Drinkwaterre, Jeffrey Schluppra és Matthew Jamesre, avagy fel van adva a lecke az éllovasnak.

[1988893] 2015-12-29 20:45:00 Leicester - Manchester Cityx

Ami a vendégeket illeti, a manchesterieknek jól sikerült a karácsonyi játéknap, hiszen a két legfőbb riválisuk botlott, míg ők simán nyertek a Sunderland ellen. Igaz, a Fekete Macskák gyakorlatilag feladták a mérkőzést, hiszen ahelyett, hogy beásták volna magukat a kapujuk elé, a nyíltsisakos küzdelmet választották, így az Égszínkékek simán átléptek rajtuk.

A magabiztos győzelem önbizalmat adhat Manuel Pellegriniéknek, ami nem jön rosszkor, hiszen egy hete, az Arsenal elleni rangadót elbukták, akkor mindenki temette őket, most viszont már ott tart a történet, hogy az Égszínkékek utolérhetik a listavezetőt. Ebben annak is nagy szerepe lehet, hogy csak Samir Nasri és a Sunderland ellen ismét megsérülő Vincent Kompanyra nem számíthat biztosan a chilei mester, míg Sergio Agüero játékára nagy esély mutatkozik a hét második napján.

A manchesteriek lélektanilag sokkal jobb passzból várják a találkozót, ráadásul egyértelmű, hogy nem nekik van veszítenivalójuk. Ezen kívül nagyon úgy fest, hogy a hazaiak két ásza is kihagyja a találkozót, avagy azon a véleményen vagyunk, hogy a vendégek behúzzák a Premier League 19. fordulójának rangadóját és utolérik a Rókákat a táblázaton.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Leicester Döntetlen Manchester City
3.80 3.60 1.85
[1988893] 2015-12-29 20:45:00 Leicester - Manchester Cityx;