NB I

Egervári Sándor a DVTK vezetőedzője - hivatalos

Vezetőedzőként három bajnokságot nyert, az U20-as válogatottat világbajnoki bronzéremig vezette, és az A-válogatott élén is 62 százalékos mutatóval dolgozott. Egervári Sándor a DVTK új vezetőedzője.

Mint arról a miskolci klub hivatalos honlapja beszámol, Egervári Sándor ül le a Diósgyőr kispadjára, miután Bekő Balázst néhány napja menesztették a csapat éléről.

Egervári korábban több NB I-es csapatot is irányított, a BVSC, az MTK és a Dunaferr mellett dolgozott a Vasasnál és a Győri ETO-nál is. Vezetőedzőként a fővárosi kék-fehérekkel kétszer, a Dunaferrel egyszer nyert bajnoki aranyat, de a magyar klubcsapatok mellett irányította a magyar labdarúgó-válogatottat, dolgozott Szaúd-Arábiában és Kuvaitban is.

Mint azt a 65 esztendős szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, a munka nélkül töltött két év alatt többször keresték itthonról és külföldről egyaránt. Egervári Sándor célja, hogy stabil élcsapattá állítsa össze a DVTK-t, ám szerinte nem reális, hogy egy-két éven belül bajnoki érmet szerezzen a klub. A rutinos edző segítője Pisont István lesz, akivel nem csak együtt dolgozott az U20-as világbajnokságon 2009-ben, de annak idején játékosa is volt az MTK-ban.

A korábbi vezetőedzőnek, Bekő Balázsnak azért kellett távoznia, mert a Diósgyőr 19 fordulót követően csupán a kilencedik helyen áll, négy pontra a kiesőhelyet jelentő tizenegyedik helytől.

Egervári Sándor januárban áll munkába az új csapatánál.

184980