Darts-vb

Vajon sikerül visszavágnia Buntingnak a Barneveld elleni tavalyi vereségért?

A 2016-os PDC darts-világbajnokság kilencedik, vasárnapi játéknapján már kora délután megtelik a londoni Ally Pally, ami egyet jelent a meccsdömpinggel. Hat összecsapás is vár ránk, ráadásul nem is akármilyenek, színpadra lép többek között a világelső Michael van Gerwen, az ötszörös győztes Raymond van Barneveld valamint az angol James Wade és Michael Smith személyében további két top 10-es játékos is.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Brutálisan jó a vasárnapi játéknap kínálata, nem is volt egyszerű dolgunk kiválasztani a nap meccsét, de végül az előző kiírásban is óriási csatát hozó Raymond van Barneveld-Stephen Bunting derbire esett a voksunk. Egy éve a negyeddöntőben találkoztak, akkor káprázatos meccsen dőlt el a győztes kiléte, aki nem más, mint az ötszörös világbajnok holland volt, az angol pedig a könnyeivel küszködve gratulált ellenfelének. Közel 100-as átlagot hoztak mindketten, és csak nüanszok döntöttek Barneveld javára, no meg persze a mérhetetlen rutinja. Biztosan élénken él mindkettejükben ez a meccs, nem is alakulhatott volna jobban, hogy rögtön a rákövetkezendő évben összejött a visszavágó.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Ráadásul a tornát mindketten magabiztos rajttal kezdték, Barneveled fiatal honfitársát, Dirk van Duijvenbode-t oktatta, míg Bunting a német Jyhan Artut-t múlta felül három szettben. Hasonló átlagot produkáltak, és a kiszállók hatékonyságában sem volt nagy különbség közöttük, ugyanakkor ebből messzemenő következtetést ne vonjunk lesz, hiszen az ellenfeleik finoman szólva sem tettek rájuk túl nagy nyomást, így bőven elegendő volt tőlük egy erős közepes teljesítmény.

Az idei szezonban egyébként többször is összecsaptak, többek között a Premier League-ben is. Bunting fejében valószínűleg ott maradt a Londonban elszenvedett vereség, hiszen mindkét PL-meccsen alul maradt, sőt a hongkongi Masters elődöntőjében és a European Matchplayen is - tehát sorozatban négyszer kapott ki a hollandtól -, csak ezt követően egy kisebb tornán sikerült életében először legyőznie Barney-t. Valamilyen szinten ez biztosan jót tett a lelkének, de a nagyszínpadon újra előjöhetnek az emlékek, ami egy esetleg szoros csata esetében aligha fog segíteni neki. Barneveld pedig pokoli erős fejben, ráadásul egy minden hájjal megkent rutinos öreg róka, aki bármit képes bevetni a siker érdekében, szóval elsősorban a mentális tényező miatt mi a 2007-es bajnokot várjuk a legjobb 16 közé, Buntingnak pedig ismét nem marad más, mint gratulálni riválisának.

Raymond van Barneveld-Stephen Bunting
Hatharom-tipp: Barneveld jut tovább
1.50 @ TippmixPro

Érdemes lesz már délután leülni a képernyők elé, hiszen a program rögtön a korábbi junior világbajnok Michael Smith és az 1996-os BDO-győztes Steve Beaton összecsapásával indul. A bukmékerek egyértelmű favoritnak tartják az angol játékost, de a rutinos honfitársa igen meggyőző játékkal rukkolt elő a főtáblás meccsén, így nem vennénk mérget arra, hogy Smith könnyedén veszi ezt az akadályt. Érdekes derbinek ígérkezik a két feltörekvő tehetség, a belga Dimitri van den Bergh és a holland Benito van de Pas mérkőzése is. Előbbi a világbajnokság egyik felfedezettje, elég komoly skalppal indította a tornát, hiszen a kilencedik kiemelt Ian White-ot búcsúztatta, ezek után van de Pas sokkal könnyebb falatnak ígérkezik. Tény, hogy a hollandnak nagyobb rutinja van, de van den Bergh nem idegeskedte el a White elleni meccsét sem, annak ellenére, hogy akkor debütált a londoni publikum előtt. Az előző két összecsapáshoz hasonlóan a Vincent van der Voort-Kyle Anderson meccs is nehezen megtippelhető. Előbbi a kiemelt játékos, de ahogyan az első fordulóban is megírtuk, Anderson komoly veszélyt jelent a top 20-ra. A nap egyik legkomolyabb meccsének ígérkezik, tudásban is borzasztó közel áll egymáshoz a két játékos. Érdekesség, hogy az ausztrál dobott már 9 nyilast az Ally Pally-ben, a holland viszont szenvedett el korábban ellenfelétől tökéletes leget.

Este is komoly sansz mutatkozik egy tökéletes legre, hiszen Barneveld megcsinálta már ezt a bravúrt a világbajnokságon, ráadásul nem is egyszer, sőt ellene is dobtak 9 nyilast. A hetedik kiemelt James Wade is vonzza a 9 nyilasokat, emlékezhetünk, hogy három éve egy nyíl híján egymás után kettőt is majdnem átélhetett. Most meglepő lenne, ha szemtanúként élvezhetne egy ilyet, hiszen Wes Newton lesz az ellenfele, aki bár egykoron topjátékos volt, ezúttal az is kisebb fajta csoda, hogy túlélte az első kört. Nem játszott jól, de szerencséje volt, Wade ellen viszont komoly formajavulásra lenne szüksége, ha a továbbjutásban gondolkozik. A nap utolsó mérkőzésén a világelső Michael van Gerwen lép táblához, ellenfele az egykori negyeddöntős Darren Webster lesz. Az angolra is igaz, ha meg akarja szorongatni a holland klasszist, akkor javulnia kell, főleg körátlagban, hiszen MvG 95 alá nem nagyon adta az utóbbi hónapokban.

A kilenced játéknap (december 27, vasárnap) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
Délután
14:00 Michael Smith 1.15 Steve Beaton 4.20
15:00 Dimitri van den Bergh 2.35 Benito van de Pas 1.45
16:00 Vincent van der Voort 1.65 Kyle Anderson 1.95
Este
20:00 Raymond van Barneveld 1.50 Stephen Bunting 2.30
21:00 James Wade 1.05 Wes Newton 6.25
22:00 Michael van Gerwen 1.03 Darren Webster 7.25
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!