Darts-vb

Még mindig ötszörös pénzt fizet Taylor győzelme

Túl vagyunk a 2016-os PDC darts-világbajnokság első hét napján, vagyis lezajlottak a főtáblás mérkőzések, minden játékos bemutatkozott, így némi képet kaptunk arról, kinek mennyire sikerült a formáját kihegyezni. Lássuk most kik a favoritok szerintünk és a bukmékerek szerint!

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Bár az első 100 feletti átlagra az utolsó meccsig várni kellett, messze nem beszélhetünk színvonaltalan világbajnokságról, sőt, igencsak kitettek a játékosok magukért már az első fellépésük alkalmával is. A maximumok száma például már elérte a 200-at, vagyis jó esély mutatkozik rá, hogy megdőljön a tavalyi rekord, amikor 625 db 180 született a torna folyamán. Hét 160 feletti kiszállónak is tapsolhattunk már, köztük a legmagasabbnak számító 170 is összejött, méghozzá a 21 éves Rowby-John Rodriguez kezéből kipattanva. Tény, hogy sok kiemelt búcsúzott, de a top 10-ből heten is versenyben vannak még, köztük a torna előtt is a legnagyobb favoritoknak tartott játékosok.

Nagy formában kezdte a tornát a 16-szoros világbajnok Phil Taylor. - Fotó: pdc.tv

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Amire talán kevesen számítottunk, hogy a topfavoritok közül éppen a szenzációs évet futó, első számú esélyesnek tartott Michael van Gerwen fog megszenvedni a legjobban a továbbjutásért. A világelső holland orra alá egy ismeretlen német játékos, René Eidams tört borsot, és ami a legváratlanabb volt, hogy mindezt 0-2-es szettállásnál tette. Van Gerwenen bár látszódott az idegesség, amikor döntő szettre került sor, viszont a magabiztosság is áradt belőle, pontosan tudta, hogy nem tart ki az utolsó nyílig a germán lendülete. Egyáltalán nem játszott rosszul MvG, szóval a nehéz rajt ellenére ugyanúgy számolni kell vele. 

A címvédő Gary Anderson, a rekorder Phil Taylor, a kétszeres bajnok Adrian Lewis, a tavalyelőtti döntős Peter Wright és a háromszoros elődöntős James Wade egyaránt szépen hozta a kötelezőt, még szettet sem veszítettek. Az ő esetükben sokkal okosabbak egy meccs után nem lettünk, talán ami kiemelendő, hogy Taylor 60%-os hatékonysággal dobta a duplákat, aminél jobbat a továbbjutók közül senki nem tudott produkálni. Ha neki ennyire mennek a kiszállók, az mindig egy jel, szóval jelen pillanatban mi biztosan nem fogadnánk az angol legenda ellen.

Meggyőző játékkal kezdte a tornát az angol Dave Chisnall és az osztrák Mensur Suljovic is, illetve a 2013-as junior világbajnok Michael Smith-ről se feledkezzünk meg, aki bár 3-2-re nyert, de nagyon komoly színvonalú meccset vívott, és összpontosításból jelesre vizsgázott.

Rengeteg jó teljesítményt láthattunk, és továbbra is sokesélyes a csata, a felsorolt játékosok közül bárki odaérhet, és akkor az eddigi egyetlen 100 feletti átlaggal büszkélkedő Jelle Klaasent vagy az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldet még meg sem említettük. Talán a második forduló után okosabbak leszünk, ahol már a kiemeltek is meccselhetnek egymás ellen.

Ki nyeri a világbajnokságot? - a    szorzói
Játékos Legfrissebb odds Torna előtti odds
Michael van Gerwen 2.15 2.00
Phil Taylor 5.50 5.00
Gary Anderson 7.75 7.50
Adrian Lewis 14.00 16.00
James Wade 16.25 22.00
Peter Wright 18.00 22.00
Dave Chisnall 29.00 28.00
Jelle Klaasen 40.00 43.00
Michael Smith 40.00 47.00
Raymond van Barneveld 43.00 45.00