Darts-vb

Folytatódik a show, színpadon Anderson és Chisnall!

  • hatharom.com

A kétnapos karácsonyi pihenő után szombat este újra megtelik a londoni Ally Pally, és folytatódik a PDC darts-világbajnokság, méghozzá a második fordulós küzdelmekkel. Két favorit, a címvédő Gary Anderson és a 13. kiemelt Dave Chisnall is tábla elé lép.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A nap slágermeccse az angol Dave Chisnall és a holland Christian Kist összecsapása lesz, hiszen két olyan játékos feszül majd egymásnak, akik játszottak már világbajnoki döntőt, igaz, a másik szervezetnél. Kist egyébként meg is nyerte azt 2012-ben, a PDC-nél viszont egyértelműen a szigetországi tart előrébb.

Chizzy szettveszteség nélkül vette az első akadályt, de észnél kellett lennie, mert a fiatal riválisa, Rowby-John Rodriguez bizony egy-egy legben csodákat művelt. Nem nagyon lehet belekötni az angol játékába, 99.37-es körátlaggal és közel 35%-os kiszállózással zárta a találkozót. 

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Kistnek ez még csak a második világbajnoksága a profiknál, de ennyi rutinnal is gond nélkül verte a 20. kiemelt Justin Pipe-ot, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az angol kritikán aluli teljesítményt nyújtott. De ez persze semmit nem von le a holland érdemeiből, aki végig hozni tudott egy erős szintet, és ellenfele gyatra játéka sem húzta le.

Azonban, ami a hollandtól elég volt Pipe ellen, most valószínűleg már kevés lesz, márpedig, ha Chisnallal - akinek láthatóan sikerült kihegyeznie a formáját - nem tudja tömegben tartani a lépést, akkor maximum egy-egy szettre lehet jó. Jó meccs, sok 180, magas körátlagok várhatóak, de a nagy izgalom lehet hogy elmarad. Idén egyébként két Players Championship állomáson találkoztak, mindkétszer az angol győzött, 6-1 illetve 6-2 arányban.

Dave Chisnall-Christian Kist
Hatharom-tipp: Chisnall jut tovább
1.15 @ TippmixPro

Az est egy angol házirangadóval veszi kezdetét Ricky Evans és Jamie Caven között. Előbbi az első forduló legnagyobb fordítását mutatta be Simon Whitlock ellen, nagy kérdés, hogy most melyik arcát mutatja majd? Amikor elkapta a fonalat, akkor elképesztően pontosan játszott, a mérkőzés első felében viszont nagyon nem volt a topon. Abszolút lehet esélye a 23. kiemelt Caven ellen is, annak ellenére, hogy a rutinosabb angol kifejezetten magas színvonalon játszott a főtáblás meccsén. Az viszont ott motoszkálhat Caven fejében, hogy nyolc nekifutásból soha nem sikerült még a legjobb 16 közé jutnia.

Az utolsó mérkőzésen a címvédő Gary Anderson és az északír Daryl Gurney feszül egymásnak. A skót klasszis villámrajtot vett, de Andy Boulton azért túl nagy nyomást nem tudott rá helyezni, most sokkal keményebb csatára számíthat, Gurney komoly önbizalmat szerzett az elmúlt egy hónapban. Nem gondoljuk, hogy Andersonnak problémát okoz majd a továbbjutás, de időnként kellhet, hogy a topformáját hozza, egy közepes szintű játékkal könnyen bajba kerülhet.

A nyolcadik játéknap (december 26, szombat) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
19:00 Ricky Evans 2.10  Jamie Caven 1.55
20:30 Dave Chisnall 1.15 Christian Kist 4.15
22:00 Gary Anderson 1.12 Daryl Gurney 4.50
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!