Premier League

Újabb pofont kaphat a Manchester United

  • hatharom.com

A Premier League hagyományos karácsonyi fordulója következik szombaton, a Boxing Day-en. A 18. forduló kora délután egy érdekes összecsapással indul, a Manchester United a Stoke City vendégeként javítana az elmúlt időszakban mutatott pocsék formáján.

Arnautovicék a City után a másik manchesteri csapatot is elkaphatják. - Fotó: caughtoffside.com

Változnak az idők az Old Traffordon, hiszen pár héttel korábban még rendre a győzelem reményében léptek pályára a vörös-feketék a Premier League-ben, manapság pedig azért küzdenek, hogy elkerüljék a vereséget. Azonban mostanság már ez sem jön össze a gárdának, mivel egyszerűen kilátástalan a csapat játéka, komoly gond van a fejekben. Ennek pedig az az eredménye, hogy hatalmas gödörbe került a United, a Vörös Ördögök legutóbbi hat tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni, sőt az utolsó három meccsükön rendre vereséget szenvedtek. Louis van Gaalék a Bournemouth után múlt héten hazai pályán már a Norwichcsal sem bírtak...

A gondokat tetézi, hogy a holland mester rengeteg játékosára nem számíthat, ám több futballista már hónapok óta maródi, vagyis erre sem foghatja a sikertelenséget a tréner. Múlt héten például Wayne Rooney már visszatért, de a csapatkapitány sem tudta megmenteni csapatát a vereségtől. A hétvégén ismét jónéhányan - Marcos Rojo, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Jesse Lingard, Luke Shaw, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin - csak a lelátóról nézik csapatuk meccsét, avagy összességében pokolian kemény túra vár az MU-ra karácsony másnapján.

[1988887] 2015-12-26 13:45:00 Stoke City - Manchester Unitedx

Merthogy a Stoke együttese jó formának örvend, hiszen a Crystal Palace elleni meccset megelőzően sorra nyerte a találkozóit. Mindez a csapat pazar védekezésének volt köszönhető, hiszen legutóbbi nyolc meccséből haton (!) gólt sem kaptak a Fazekasok. Elöl pedig hiába hiányzik Peter Odemwingie vagy Peter Crouch, Marko Arnautovic bombaformában van, míg mellette Bojan Krkic és Xherdan Shaqiri is hozza magát, avagy a Mark Hughes mesternek nem lehet panasza fiaira.

A manchesteri csapat az utóbbi években rendre megszenvedett a Britannia Stadionban, az utolsó két látogatása alkalmával például nem tudott nyerni Stoke-ban. A felek jelenlegi formáját figyelembe véve, azon a véleményen vagyunk, hogy a Vörös Ördögök ezúttal sem tudják elvinni a három pontot a Britannia-ból, sőt nagyon könnyen lehet, hogy a United szurkolói lógó orral karácsonyozhatnak.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Stoke vagy döntetlen Stoke vagy Manchester United Manchester United vagy döntetlen
1.55 1.32 1.32
[1988887] 2015-12-26 13:45:00 Stoke City - Manchester Unitedx;
2015-12-26;47