Darts-vb

Lewis is bejelentkezett a trófeáért

  • hatharom.com

Szerdán lezajlott Londonban a maradék négy első körös mérkőzés, vagyis kialakult a PDC darts-világbajnokság legjobb 32-es táblája.

A karácsonyi szünet előtti utolsó játéknap a 28. kiemelt angol Andrew Gilding és a walesi Gervyn Price ütközetével vette kezdetét. Szorosan alakult az első felvonás, amit Gilding többek között egy bravúros 132-es - BULL+BULL+D16 - kiszállónak köszönhetően tudott megnyerni. Price nem igazán találta a fonalat, angol riválisa hiába nem szórt különösebben magas átlagot, még a 90-nel sem tudott konkurálni a walesi, így az egykori rögbijátékos meglepően sima, háromszettes vereséget szenvedett, pedig a bukmékerek a mérkőzés előtt őt hozták ki esélyesként. Gilding pályafutása során először jutott be a legjobb 32 közé.

Mindig látványos a két BULL-os kiszálló (5:17-től látható a videóban):

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Nem hozott észveszejtően nagy izgalmakat az est második összecsapása sem, pedig két fiatal tehetség, a holland Benito van de Pas és a regnáló junior világbajnok Max Hopp lépett a dobóvonal mögé. Egyiküknek sem ez volt a debütáló meccse, de valahogy a kiszállóknál mégis megremegett a kezük, különösen a német játékos dobta pocsékul, így gyakorlatilag semmit nem ért el azzal, hogy tömegben viszont jobbat hozott. Amikor már nagyon nagy bajban volt, 0-2-es szett- és 0-2-es legállásnál találta meg a kiszállóit, de ez már későnek bizonyult. Bár a szettet még megfordította, de a lendülete nagyjából eddig tartott, a negyedikben ismét cserbenhagyták a duplái. Van de Pas valamivel pontosabban célzott, ez pedig győzelmet ért számára, de a 87.98-as körátlagára, és a 35%-os kiszállómutatójára ő sem lehet túl büszke.

Ihletett formában a 2011-es és a 2012-es torna legjobbja. - Fotó: pdc.tv

Egy szintugrásra lehetett számítani a következő meccsen, ugyanis a kétszeres világbajnok Adrian Lewis lépett színpadra, ellenfele az első profi évét teljesítő Jan Dekker volt. A holland meglepően jól kezdte a találkozót, 108-ról és 107-ről is kiszállt, majd kezdhetett az első szett megnyeréséért. Az angol klasszis azonban nem hagyta magát, ahogyan tavaly David Pallett, úgy most Dekker hozta ki belőle a legjobbat, és elképesztő játékkal fordította meg a szettet. A második az simán volt az övé, a harmadikban viszont megismétlődött az első forgatókönyve. Dekker egy kiváló 114-es kiszállóval 2-0-ra lépett meg, de ezt követően Lewis ismét beleerősített, és ismét fordított, a mérkőzést pedig 164 pontról fejezte be. Nem túlzás azt állítani, hogy az ötödik kiemelt angol világbajnoki formában játszott, a statisztikusok 99.53-as átlagot karcolhattak a neve mellé, aminél csak a címvédő Gary Anderson produkált jobbat.

Lewis bravúros 164-es kiszállója a továbbjutásért:

Nem csak Lewis, hanem a 2006-os BDO-világbajnok Jelle Klaasen is ihletett formában játszott. Ellenfele az angol Joe Cullen volt, aki szintén jól dobott, de a holland 100 körüli átlagával esélye sem volt konkurálni. Egy-egy legben villant a szigetországi, Klaasen azonban végig dominálta a meccset és nem engedte ki egyik szettet sem a kezéből. Az első körös találkozók ezzel lezárultak, és így utolsóként csak összejött egy 100 feletti átlag is, pontosan 102.54-gyel zárt a holland.
Hetedik játéknap, eredmények:
Mérkőzés Eredmény
Andrew Gilding (28)-Gervyn Price 3-0
Benito van de Pas (24)-Max Hopp 3-1
Adrian Lewis (5)-Jan Dekker 3-0
Jelle Klaasen (19)-Joe Cullen 3-0

Csütörtökön és pénteken a játékosoknál is a karácsony játssza majd a főszerepet, szombattól viszont újra beindul a darts-őrület, jönnek a második fordulós összecsapások.

Darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra vagy a Protipp-rendszerünkbe!