Tipp

Ezek a Hollók már senkire sem veszélyesek

A remek formában lévő Pittsburgh újabb nagy lépést tehet a rájátszás felé.

Már a múlt héten sem volt nagyon sok kétségem felőle, hogy a Baltimore Ravenst lelépi a Kansas City Chiefs, ám most a Hollóknak egy még erősebb ellenféllel kell szembenézniük, a Pittsburgh Steelersszel.

Miután a fél csapat kidőlt már sérülés miatt a Baltimore-nál, a Hollók remegve várják a szezon végét. Joe Flacco, Matt Schaub és Jimmy Clausen után jelenleg Ryan Mallett csapatba állítása a legvalószínűbb opció a Ravensnél irányító posztra, de vele sem valószínű, hogy sok borsot tudnának törni az Acélvárosiak orra alá. John Harbaugh csapatának teljesítményéről mindent elmond, hogy az utolsó három meccsüket 33-84-es pontkülönbséggel hozták le, és immáron a gyenge támadósor mellett a védelem sem képes megállítani az ellenfeleket.

A szezon elején szintén sérülésektől sújtott Steelersnél Ben Roethlisberger visszatérésével viszont minden megváltozott. Mike Tomlin fiai megnyerték az utolsó három meccsüket, és ha azt nézzük, hogy 112 pontot szereztek az Indianapolis, Denver, Cincinnati hármas ellen, akkor rögtön megértjük, miért is várok olyan sima vendégsikert. Nagy erőssége a Steelersnek, hogy vagy Roethlisberger és három elit elkapója vagy pedig DeAngelo Williams mindig extrát tud nyújtani, ettől pedig az övék lesz a liga egyik legpotensebb támadósora.

A Steelersnek immáron reális esélye van a wild cardra, ehhez azonban nem hibázhatnak, hiszen a Kansas és a Jets is 9-5-tel állnak. Sorsuk jelenleg a saját kezükben van, hiszen két győzelemmel megelőznék a New York Jetset, így Baltimore-ban sem hibázhatnak. 20-23 pontos győzelmet várok ezen a héten is a Steelerstől.

hatharom.com-tipp: Pittsburgh Steelers -9.5
Odds: 1.854
Eddig éri meg: 1.70
Tét: 6/10