Darts-vb

Repülőrajtot vett az egyik titkos esélyes

  • hatharom.com

Kedden újabb négy név került fel a 32-es táblára, ezúttal különösebb meglepetés nélkül zajlott le a játéknap, de izgalmas meccsekben, bravúros megoldásokban ezúttal sem volt hiány.

Nem sokat kellett várni az első szoros meccsre, a 29. kiemelt Dean Winstanley és a belga Ronney Huybrechts rögtön egy másfél órás thrillerrel nyitotta az estet. Ha nem is a legmagasabb színvonalon, de a saját kezdésű szettjeiket nem voltak hajlandóak elveszíteni, így négy felvonást követően 2-2 állt az eredményjelzőn. A mindent eldöntő szettet Winstanley kezdte, 1-1-nél azonban nem bírt megbirkózni a nagy nyomással, és nyolc nyilat is elpuskázott a kiszállónál, az idősebbik Huybrechts-testvér pedig ezt kőkeményen meg is büntette. Az angolnak is volt még a tarsolyában, hátsó pályáról sikerült megmenekülnie. Hasonló volt a forgatókönyv 3-3-nál is, a belga brékelt, de kezdésből nem tudta megcsinálni, három meccsnyilat is pontatlanul helyezett el a táblán, "Dino" pedig nem kegyelmezett. Elölről azonban az angol sem villogott, igaz, 4-4-nél nem hibáztathatta magát, hogy ismét elbukta a leget, ugyanis Ronny egy káprázatos 164-es kiszállót mutatott be, amit a tizedik legben egy 104-essel fejelt meg, így ő jutott a 32 közé. Bravúros lezárása volt ez ennek az őrült derbinek, ami pokolian magas átlagokat nem hozott, de az izgalmas végjáték kárpótolt bennünket.

A drámai döntő szett:

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Az angol-belga csatát egy angol-spanyol követte, Wes Newtont és Cristo Reyest szólították a küzdőtérre. A nap egyik legjobban várt találkozója volt, hiszen tavaly is összefutottak az Ally Pally-ben és akkor hirtelen halálban dőlt el a győztes kiléte. Most az igazán nagy izgalmak és a mesteri játék is elmaradt. Reyes két 12 nyilas leggel kezdte a meccset, de ezt követően borzasztóan visszaesett a teljesítménye, sokat elmond a színvonalról, hogy Newton 73-as átlaggal tudott 2-0-ra vezetni. Egy szett erejéig még összekapta magát a spanyol, de kiegyenlíteni nem tudott, így a 29. kiemelt angol visszavágott a tavalyi vereségért, elégedett azonban nem lehet a játékával, még a 80-as átlagot sem sikerült elérnie. Nem túlzás azt állítani, hogy a világbajnokság eddigi leggyengébb főtáblás meccsét produkálták.

Chisnallnak mindenre volt válasza. - Fotó: pdc.tv

Felemelő volt a Newton-Reyes őrlődés után a 13. kiemelt Dave Chisnall és az egykori junior világbajnoki döntős Rowby-John Rodriguez mérkőzése. A sógorok 21 éves tehetsége rögtön egy 107-es kiszállóval nyitott, de Chisnallt sem kellett félteni, fantasztikus játékkal vette vissza a kezdését, és húzta be a szettet. A második felvonásban egy 10 és egy 11 nyilas leget is produkált az angol, de hátsó pályáról nem tudott komolyabb nyomást tenni Rodriguezre, így bíznia kellett ellenfelében, hogy megremeg a keze. Így is történt, az osztrák négy szettnyilat tüzelt mellé, ez pedig már nem fért bele, Chizzy behúzta a másodikat is. A parádés játék a folytatásban sem maradt el, Rodriguez a legmagasabb, vagyis egy 170-es kiszállóval villant, majd brékelnie is sikerült, de az angol nem engedte el a szettet, egy 11 nyilas leggel válaszolt, majd kezdésből rövidre zárta a meccset. Éppen nem érte el Chisnall a 100-as átlagot, de nagyon nagy formát mutatott, így joggal tartják őt az egyik sötét lónak.

Íme Rodriguez 170-es kiszállója (13:22-től látható a videóban):

Az est utolsó mérkőzésén a 11. kiemelt Terry Jenkins és az első számú amerikai játékos, Darin Young mérte össze tudását. Utóbbi kifejezetten jól kezdte a meccset, döntő legben tudta elhozni a nyitófelvonást, de a lendülete a második szettben 2-0-ás előnynél elfogyott, illetve Jenkins ott kapcsolt magasabb fokozatra, amire Youngnak már nem volt válasza. A fordítás után egy borzasztó szenvedős negyedik szettben tudta az angol 3-1-re megnyerni a találkozót.

Hatodik játéknap, eredmények:
Mérkőzés Eredmény
Dean Winstanley (29)-Ronny Huybrechts 2-3
Wes Newton (26)-Cristo Reyes 3-1
Dave Chisnall (13)-Rowby-John Rodriguez 3-0
Terry Jenkins (11)-Darin Young 3-1
Darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra vagy a Protipp-rendszerünkbe!