Darts-vb

Kínos verésbe szaladt bele a World Grand Prix-címvédője

  • hatharom.com

Parádés teljesítményekből a hétfői játéknapon sem volt hiány a londoni PDC darts-világbajnokságon.

A világbajnokság ötödik játéknapja a dél-afrikai Warrick Scheffer és a görög John Michael mérkőzésével vette kezdetét. Utóbbinak ez nem az első fellépése volt az Ally Pally-ben, és ez meg is látszódott, a kiszállóknál sokkal higgadtabb tudott lenni, illetve a végére tömegben is jóval felül múlta ellenfelét. A szenvedősebb első szett után a másodikban már felszabadultan játszott a görög, többek között egy bravúros 161-es kiszállóval 2-0-ra húzta be a találkozót.

Norris fantasztikus játékkal mutatkozott be a londoni publikum előtt. - Fotó: SkySports

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

A nap slágermeccseként beharangozott Robert Thornton-Alan Norris derbi nem hozta a várt izgalmakat, de nem azért, mert a hatodik kiemelt skót lehengerlő játékot nyújtott volna. Éppen ellenkezője történt, Thorntonnak nem volt válasza a másik szervezetnél tavaly döntőt játszó angol parádés játékára. Norris kezdett és gond nélkül húzta be a szettet, majd hiába rajtolt jól a másodikban a skót, egy zseniális 91-es kiszállóval "Chuck" azt a szettet is ellopta. A kezdéssel a harmadikban sem volt problémája az idei World Grand Prix-t megnyerő "Thorn"-nak, de a jó formája ismét csak percekig tartott, Norris pedig nem volt hajlandó visszavenni, így óriási meglepetésre 3-0-lal ütötte ki a tavalyi negyeddöntőst. Parádés, 96.87-es körátlagot és 56 százalékos kiszállót hozott, ilyen teljesítménnyel bizony a folytatásban is lesz keresnivalója.

Az est harmadik összecsapásán a nyolcadik kiemelt Michael Smith és az újonc, mindössze 19 éves Jeffrey De Zwaan feszült egymást. Elképesztő színvonalon kezdték a találkozót, a holland 90-ről szállt ki, majd Smith-nek erre egy 92-es kiszálló volt a válasza, a szettért pedig 101 pontról csinálta meg. De Zwaan nem különösebben jött zavarba, még egy lapáttal rátett és meglepően simán egyenlített ki. Nem lassítottak a harmadik felvonásban sem, parádés legek követték egymást, a holland nyomás alatt is jól játszott és sikerült 2-1-re meglépnie. Smith-t is kemény fából faragták, rögtön egy 134-es kiszállóval jelezte, hogy nem szeretne Thornton sorsára jutni. A lendülete egészen a döntő szettig repítette, ahol 3-2-ig fej-fej mellett haladtak. Ekkor az angolnak akadt egy meccsnyila, de nem tudta kihasználni, így folytatódott a thriller. Nem sikerült döntésre vinniük, így 5-5 után következhetett a hirtelen halál. A BULL-ra dobást természetesen a "Bully Boy" becenévre hallgató szigetországi nyerte, aki első pályáról brutális körátlaggal már 9 nyíl után kiszállón volt, és innen nem is engedte ki a győzelmet a kezéből. Tipikusan az a mérkőzés volt, ahol mindkét játékos továbbjutást érdemelt volna, ha a statisztikai lapra pillantunk, láthatjuk, hogy Smith és De Zwaan is 95 feletti átlaggal zárt, a kiszállókban kell még fejlődnie a hollandnak, abban egyértelműen jobb volt nála az angol.

A nem mindennapi végjáték:

A nap záró találkozóján bemutatkozott a háromszoros elődöntős James Wade is. Az angol klasszis ihletett formában játszott, így a selejtezőből feljutott görög játékos hiába tudott egy közepes színvonalat hozni, ez csak egy-egy leg megnyerésére volt elegendő.

Ötödik játéknap, eredmények:
Mérkőzés Eredmény
Warrick Scheffer-John Michael 0-2
Robert Thornton  (6)-Alan Norris 0-3
Michael Smith (8)-Jeffrey De Zwaan 3-2
James Wade (5)-John Michael 3-0
Darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra vagy a Protipp-rendszerünkbe!