Premier League

Az Arsenal és a City is a Leicester után eredne

  • hatharom.com

A Premier League 17. fordulójának rangadóján az Arsenal együttese fogadja a Manchester Cityt az Emirates Stadionban.

Legutóbb 2013-ban győzte le a City az Arsenalt.

Ki üldözi tovább a Leicester Cityt? Ez a legnagyobb kérdése a hétfő esti Arsenal-Manchester City szuperrangadónak, hiszen perpillanat a Rókák öt ponttal vezetik a Premier League tabelláját az Ágyúsok, míg hattal az Égszínkékek előtt. Amely csapat nyer, az lőtávolon belülre kerülhet, aki viszont veszít, az könnyen leszakadhat, avagy tényleg óriási tétje van a mérkőzésnek.

A hazaiak kiváló formában várják a derbit, hiszen legutóbbi öt tétmeccsükből négyet is meg tudtak nyerni, s ne felejtsük el, hogy a Bajnokok Ligájában mekkora tettet hajtottak végre az Olimpiakosz idegenbeli kiütéses legyőzésével. Arséne Wenger ráncai kisimulni látszanak mostanság, na nem csak az eredmények miatt, hanem azért is, mert a sérültek száma is egyre kevesebb. Hétfőn már Alexis Sánchez játékára is nagy esély mutatkozik, a chilei mellett már csak a régóta a maródiak listáját erősítő Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck, Francis Coquelin - ők négyen még egyetlen percet sem játszottak az idei Premier League kiírásában - valamit Santi Cazorla hagyja ki biztosan a találkozót hétfőn. Ennek köszönhetően egy jól megszokott kezdőcsapatot küldhet a pályára a francia mester, ami nem egy rossz ómen a hétfői találkozó előtt.

[1988870] 2015-12-21 21:00:00 Arsenal - Manchester Cityx

Ami a vendégeket illeti, összességében a City sincs rossz formában, hiszen a manchesteriek is az utolsó öt tétmérkőzésükből négyet nyertek meg, ám azon találkozókat rendre az Etihad Stadionban, azaz hazai pályán játszották. Házon kívül már nem ilyen acélos Manuel Pellegriniék mérlege, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi három találkozójukon nem tudtak nyerni, sőt még csak gólt sem tudtak szerezni. A Premier League-ben ennél is rosszabb az Égszínkékek teljesítménye idegenben, zsinórban négy nyeretlen meccs, 1-6-os gólarány.

A gyengélkedésnek most viszont vége lehet, hiszen az alapemberek közül már csak Vincent Kompany és Pablo Zabaleta maradhat ki, őket viszont Bacary Sagna és Nicolás Otamendi pótolhatja könnyedén. Sergio Agüero felépült sérüléséből, így újra elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban, míg mögötte összeállhat a nagy ötös - Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, David Silva, Fernandinho, Yaya Touré -, avagy egy bivalyerős kezdőt küldhet pályára a chilei szakember.

[1988870] 2015-12-21 21:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;5

A felek legutóbbi négy találkozóján a City nem tudta legyőzni az Arsenalt, az Ágyúsok viszont kétszer is sikerrel jártak. Ugyanakkor a csapatok egymás elleni találkozóit általában az adok-kapok jellemzi, rendszerint mindkét együttes betalál a kapuba. Véleményünk szerint ez hétfőn is könnyedén előfordulhat, főleg hogy eredménykényszerben vannak a gárdák, mindkét mester a támadófocit helyezi előtérbe, nem mellesleg mind az Arsenal, mind a City gyakorlatilag a legjobbjaival állhat fel a hétfő esti rangadón.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.50 2.20
[1988870] 2015-12-21 21:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;
184314