Darts-vb

Barney Army is megkezdi a show-t

  • hatharom.com

A 2016-os PDC darts-világbajnokság vasárnapi játéknapján ismét nyolc mérkőzés lesz terítéken. Bemutatkozik az ötszörös győztes Raymond van Barneveld, a 2012-es döntős Andy Hamilton és a sokak nagy kedvence, Mensur Suljovic is.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A vasárnapi játéknapon egyértelműen az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld lesz a legnagyobb név, aki színpadra lép. A rutinos holland klasszis az idei kiírásban nem tartozik a közvetlen favoritok közé, de hasonló esélyekkel vágott neki a tavalyi tornának is, ennek ellenére az elődöntőig menetelt, többek között a harmadik kiemelt Adrian Lewist is búcsúztatva. Nem lehet tehát leírni Barneyt, tavasszal a legrangosabb több állomásos versenyen, a Premier League-ban is megmutatta, hogy képes megrázni magát. Az őszi felkészülése egyébként felemásra sikerült, a Grand Slamen kifejezetten jól ment neki a játék, a többi tornán viszont nem tudott kiemelkedőt nyújtani. De az Ally Pallyben mindig egy másik arcát mutatja, és ez fiatal honfitárásának, Dirk van Duijvenbode-nek nem túl jó hír.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

A 23 éves holland tehetség először kvalifikálta magát a világbajnokságra. Egy igazi vagány srác, akinek már a bevonulása megér egy misét, garantáltan élmény lesz, így aki teheti, ne hagyja ki. A játékával eddig kevésbé hívta fel magára a figyelmet, major tornán eddig egyszer láthattuk játszani, méghozzá a novemberi Európa-bajnokságon. Akkor nem igazán volt meggyőző, a vártnál sokkal simábban kapott ki az egyébként szintén nem brillírozó Justin Pipe-tól. Az ott mutatott játékánál mindenféleképpen több kell most, ha labdába akar rúgni.

Nem ez lesz az első összecsapásuk, tavaly és idén is megmérkőztek már egyszer-egyszer, mindkét alkalommal a rutinosabb holland győzött. Ezek meglehetősen kis versenyek volt, de így sem tudott meglepetést okozni van Duijvenbode, komoly szenzáció lenne, ha éppen a világ legnagyobb színpadán sikerülne neki. Barneveld egyébként kilenc PDC-s világbajnoki fellépése alatt csupán egyszer kapott ki a főtáblán, igaz, azt minden idők egyik legnagyobb betlijeként emlegetik. Nem gondoljuk, hogy ez most megismétlődne vele.

Raymond van Barneveld-Dirk van Duijvenbode
Hatharom-tipp: Barneveld jut tovább
1.30 @ TippmixPro

A holland házirangadóra este kerül sor, ám a darts őrület már kora délután kezdetét veszi, méghozzá az osztrák Michael Rasztovits és Rob Szabo meccsével. Az ő győztesükre az angol Jamie Caven vár, vagyis talán először lehet komolyabb sansza egy selejtezős játékosnak a főtáblán. Egy angol derbi is lesz a 2012-es Andy Hamilton és az újonc Joe Murnan között. Bemutatkozik a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő osztrák Mensur Suljovic. A sógorok klasszisa egy nem túl ismert holland játékos, Jermaine Wattimena ellen kezdi meg a küzdelmet.

Az esti felvonás az orosz Aleksandr Oreshkin és a veterán, 61 éves szingapúri Paul Lim meccsével veszi kezdetét. Utóbbi nem csak a kora miatt érdekes, hanem, mert ő soft versenyen kvalifikálta magát. A mérkőzés győztesének az egykori elődöntős Mervyn Kinggel kell majd farkasszemet néznie a főtáblán. Az utóbbi időben kicsit gyengébb formát mutató Stephen Bunting is színpadra lép az est folyamán, ellenfele az a Jyhan Artut lesz, aki néhány nagyágyú dolgát már megnehezítette az Ally Pallyben. Ha nem javul fel Bunting, a német akár még boríthatja is a papírformát.

A negyedik játéknap (december 20, vasárnap) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
Délután
14:00 Michael Rasztovits 2.25 Rob Szabo 1.50
15:00 Andy Hamilton (27) 1.55 Joe Murnan 2.15
16:00 Mensur Suljovic (21) 1.12 Jermaine Wattimena 4.65
17:00 Jamie Caven (23) - Rasztovits/Szabo -
Este
20:00 Aleksandr Oreshkin 2.70  Paul Lim 1.35
21:00 Stephen Bunting (17) 1.20 Jyhan Artut 3.55
22:00 Raymond van Barneveld (16) 1.12 Dirk van Duijvenbode 4.75
23:00 Mervyn King (14) - Oreshkin/Lim -
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!