Bundesliga

Dárdaiék nyomába eredne a Wolfsburg

  • hatharom.com

A Farkasok a Bundesliga utolsó helyezett együtteséhez, a Stuttgarthoz látogatnak szombat kora este.

A ligautolsó otthonából hozná el a három pontot a Wolfsburg.

A parádés Bajnokok Ligája továbbjutást követően a Wolfsburg meglepetésre csak döntetlenre volt képes hazai pályán a Hamburg ellen. A Farkasok szombaton azonban kijavíthatják múlt heti botlásukat, és akkor biztosan nem nő a zöld-fehérek és a harmadik helyen álló Hertha együttese között a távolság a téli szünetre.

A vendégsiker pedig szinte borítékolható, hiszen a Stuttgart együttese borzasztóan pocsék formában van. A svábok legutóbbi öt bajnoki mérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni, ugyanakkor kaptak 13 találatot, s mindössze kettőt lőttek, így nem csoda, hogy az utolsó helyen szerénykednek a tabellán. Hétközben viszont továbbjutottak a Német Kupában a piros-fehérek, igaz, roppant szerencsés körülmények között, méghozzá hosszabbítást követően, ami azért számít szégyennek, mert ellenfelük a Bundeslia II. középmezőnyéhez tartozó Braunscweig volt, ráadásul a Vfb játszott hazai pályán.

[2002240] 2015-12-19 18:30:00 VfB Stuttgart - Wolfsburgx

Látható tehát, hogy vannak bajok a hazai csapat körül, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Jürgen Kramny vezetőedző jó pár játékosára nem számíthat a hétvégén. A hírek szerint Mitchell Langerak, Daniel Ginczek, Martin Harnik és Florian Klein is kimarad sérülés miatt, már pedig négyük hiánya komoly érvágás lehet a stuttgartiak számára.

Ami a vendégeket illeti, a wolfsburgiak hétközben pihentek, mivel már korábban elbúcsúztak a hazai kupasorozattól. Ez egyébként Dieter Hecking mester elmondása alapján jól jött a gárdának, hiszen a szezon eddigi részében a Farkasok három naponta léptek pályára és kissé elfáradtak. Ennek köszönhetően a szokásosnál jóval frissebbek lesznek a vendégek, ráadásul már csak Ricarod Rodríguez és Luiz Gustávo játéka kérdéses, avagy bivalyerős csapatot küldhet a pályára Hecking.

Noha a wolfsburgiaknak házon kívül nem igazán megy az idei Bundesligában, összességében jó formának örvendnek, s minden esélyük megvan arra, hogy bevegyék a Mercedes-Benz Arénát. Ezt egyrészt a hazaiak gyengélkedése, másrészt az támaszt alá, hogy a felek legutóbbi hat egymás elleni találkozóját rendre a Farkasok nyerték meg. Mindezek után úgy véljük, hogy szombat kora este a zöld-fehérek ismételten legyőzik a svábokat.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Stuttgart Döntetlen Wolfsburg
3.20 3.40 2.10
[2002240] 2015-12-19 18:30:00 VfB Stuttgart - Wolfsburgx;