Darts-vb

Bemutatkozik a király és a Varázsló

  • hatharom.com

Szombaton ismét kora délutántól késő estig élvezhetjük a 2016-os PDC darts-világbajnokság izgalmait. Olyan nevek lépnek tábla elé, mint a 16-szoros győztes Phil Taylor, a 2004-es finalista Kevin Painter, illetve az öt éve döntőig masírozó Simon Whitlock.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Sokak kedvence, az ausztrál Varázsló, Simon Whitlock is bemutatkozik a szombati játéknapon. Az utóbbi két esztendőben nem kápráztatta el szurkolóit az egykori döntős 46 éves klasszis. A 2014-es kiírásban elért elődöntője után mélyrepülésbe kezdett, legalábbis, ami az eredménytelenséget jelenti. Tavaly egyetlen World Matchplay-elődöntőt tudott felmutatni, így öt év után először a Premier League-ben sem csodálhattuk a játékát. Nem produkált olyan visszaesést, mint például az egykori világelső Colin Lloyd, de össze kell kapnia magát, ha nem akarja elveszíteni a kontaktot a mezőny legjobbjaival. Most még a 10. kiemelt, tehát abszolút jó pozícióban van. Valamiféle javulás is megfigyelhető nála, a világbajnokság előtti utolsó nagy tornán, a Players Championship nagydöntőjében negyeddöntőt játszott, másfél év után először egy premier versenyen. Éppen a legjobbkor jött neki ez az önbizalom fröccs, a Sky Sports szakkommentátora, Wayne Mardle pedig úgy gondolja, hogy az ausztrál lehet a vb egyik meglepetésembere.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Whitlocknak elsőként a kvalifikációt megnyerő Ricky Evansen kell átrágnia magát. A 25 éves angol tehetség inkább a stílusával hívta fel eddig magára a figyelmet, mintsem az eredményeivel. Szintén Mardle mondta róla, hogy a világ leggyorsabb dobója, nem véletlen a "Rapid" becenév sem. Valóban borzasztóan pörög a keze, de hiába indult egész biztatóan a karrierje, sem a tavalyi, sem pedig az idei szezonban nem sikerült előrelépnie. Nem ez lesz egyébként az első fellépése az Ally Pallyben, két éve már kipróbálhatta magát, akkor még egy meccset is tudott fogni.

Veszélyes tud lenni egy ilyen fiatal játékos, mint Evans, de javulnia kell, mert Whitlock egy bizonyos szint alá nem adja, ha pedig a Mineheadben mutatott játékát hozza, akkor pláne nem lehet kérdés, hogy ki a mérkőzés favoritja. Az ausztrál mellett szól a mérhetetlen rutinja is, könnyedén képes lehet kiszedni a ritmusból az angol dartsost. Ha nem is elsöprő, de magabiztos győzelmet várunk a szakállas ikontól.

Simon Whitlock-Ricky Evans
Hatharom-tipp: Whitlock jut tovább
1.30 @ TippmixPro

Whitlock meccsére estig várni kell, azonban a délutáni programban is lesznek kiváló mérkőzések. Három kiemelt angol játékos is porondra lép. Az egykori BDO-világbajnok Steve Beaton az újonc új-zélandi Koha Kokirivel néz majd farkasszemet, a 9. kiemelt Ian White ellenfele a tehetséges belga Dimitri van den Bergh lesz, míg a 2004-es döntős Kevin Painter a Kim Viljanen-Sven Groen selejtezős meccs győztesével csap össze. Papíron elég egyértelmű mérkőzések, de láthattuk tegnap, hogy akár egy kvaliból érkezett játékos is képes fantasztikus teljesítményre. Beaton és Painter túl van már karrierje csúcsán, akár nehéz dolguk is lehet a továbbjutásért, illetve a 21 éves van den Bergh-től sem tudhatjuk, hogy mire számíthatunk, akár nagy meccsre is kényszerítheti a jóval előrébb rangsorolt ellenfelét.

Az esti etapban Evans mellett egy másik gyorstüzelő, Vincent van der Voort is tábla elé lép. A 15. kiemelt holland ellenfele az ausztrál Laurence Ryder lesz, aki tavaly is kvalifikálta magát a világbajnokságra, sőt Justin Pipe személyében egy kiemelt játékost ütött ki a főtáblán, nem lehet tehát nyugodt van der Voort sem. A nap zárómeccsén a 16-szoros bajnok Phil Taylor is bemutatkozik, méghozzá a Keita Ono-Alex Tagarao selejtezős meccs győztese ellen.

A harmadik játéknap (december 19, szombat) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
Délután
14:00 Kim Viljanen 1.65 Sven Groen 1.95
15:00 Steve Beaton (25) 1.12 Koha Kokiri 4.55
16:00 Ian White (9) 1.18 Dimitri Van den Bergh 3.90
17:00 Kevin Painter (30) - Viljanen/Groen -
Este
20:00 Keita Ono 1.50  Alex Tagarao 2.25
21:00 Simon Whitlock (10) 1.30 Ricky Evans 2.90
22:00 Vincent van der Voort (15) 1.09 Laurence Ryder 5.25
23:00 Phil Taylor (3) - Ono/ Tagarao -
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!