Darts-vb

Elsöprő győzelemmel kezdhet a belga Hurrikán

  • hatharom.com

Pénteken beindul a nagyüzem a londoni PDC darts-világbajnokságon, a délutáni és esti etapban is négy-négy mérkőzés vár ránk. Láthatjuk többek között a legnagyobb favoritnak tartott Michael van Gerwent, a közönségkedvenc Kim Huybrechtset és az egykori elődöntős Mark Webstert is.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A második játéknapon a világelső Michael van Gerwen mellett a másik nagy név, aki táblához lép, a 12. helyen kiemelt Kim Huybrechts lesz. A belga Hurrikánt meglepően kevés helyen említették meg, mint sötét ló, pedig idén már ő is tagja volt a Premier League 10 fős mezőnyének. Tény, hogy ott nem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani, de az elmúlt két-három szezonban elért eredményeivel a világ legjobbjai közé nőtte ki magát, és bizony a tiszteletet is sikerült kivívnia a riválisai körében. Az őszi tornákon visszafogottabb teljesítményt nyújtott, talán ennek is betudható, hogy kevésbé beszélnek róla, mint esetleges meglepetésember. Az Ally Pally nagyszínpada viszont általában belőle is a legjobbat hozza ki, elég csak a tavalyi szereplésére gondolni, amikor a legjobb 16 között kis híján kiütötte a sportág királyának számító Phil Taylort.

A sorsolással nem volt szerencséje a belga klasszisnak, hiszen abba a negyedbe került, ahol a meggyőző sikerrel rajtoló Peter Wright, a kétszeres világbajnok Adrian Lewis és a mindig veszélyes Dave Chisnall található, illetve a David Pallett elleni főtáblás meccse sem ígérkezik sétagaloppnak, legutóbbi összecsapásukat ugyanis a jóval hátrébb rangsorolt angol játékos nyerte.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Pallett finoman szólva sem tartozik a darts-mezőny krémjéhez, igaz, még csak 25 éves, de a jövő ígéreteként sem őt tartják számon. Ettől függetlenül elvitathatatlan, hogy fejlődik, és próbál megkapaszkodni a középmezőnyben. Az idei szezonjából egyértelműen a European Tour innsburcki állomásán elért elődöntőjét kell kiemelni, ez ugyanis profi pályafutása legjobb eredménye. Ezen a tornán győzte le többek között mostani ellenfelét is, méghozzá 6-5 arányban. Nagy lökést nem adott neki ez a szép menetelés, de csalódott aligha lehet, hiszen sorozatban második alkalommal is sikerült kvalifikálnia magát a világbajnokságra. Egy éve a harmadik kiemelt Lewis ellen kezdett, akkor látszódott rajta a megilletődöttség, csupán egy-egy leget tudott fogni.

Most plusz egy év rutinnal már valamivel érettebb játék várható az angoltól, de természetesen a tapasztalat Huybrechts mellett szól, aki számtalan nagy csatán túl van már. Pallett is tisztában van az erőviszonyokkal, egy nyilatkozatában kijelentette, hogy ő az underdog, vagyis az esélytelenebb játékos. Nem a legszerencsésebb így hozzáállni egy találkozóhoz, és véleményünk szerint nem is lesz képes meglepetést okozni. Nem érezzük benne azt a vagányságot, azt a tudást, ami elegendő lehet a világbajnokságon egy komoly skalp begyűjtéséhez, ráadásul a belgánál a visszavágási vágy is ott mocorog majd.

Kim Huybrechts-David Pallett
Hatharom-tipp: Huybrechts jut tovább
1.22 @ TippmixPro

Huybrechts és Pallett az esti etapban lép színpadra, ám ahogyan a bevezetőben említettük, a mai napon már délután is lesznek meccsek. A programot a kínai Qiang Sun és az ír Mick McGowan selejtezős meccse nyitja, a győztesre pedig az egyre jobb formába lendülő, egykori elődöntős walesi Mark Webster vár. Táblához lép még két további kiemelt játékos, a 32. John Henderson és a 20. Justin Pipe is. Előbbi az angol Darren Websterrel, utóbbi a holland Christian Kisttel néz majd farkasszemet. Egyik meccsen sem nagyon lehet favoritot megnevezni, hiszen Henderson hiába nyújtott valamivel jobb teljesítményt a szezon során, mint Webster, az angol a közönség támogatásával képes lehet meglepetést okozni. 

Az esti program szintén egy selejtezős meccsel indul, méghozzá Thanawat Gaweenuntawong és René Eidams között. Érdekesség, hogy előbbi az első thaiföldi játékos, akinek sikerült kijutnia a világbajnokságra. A bukmékereknél nem számít komolyabb underdognak, hiszen a német ellenfele sem nevezhető rutinos PDC-játékosnak, neki is ez lesz az első fellépése a londoni publikum előtt. Bármelyikük is menjen tovább, annak valószínűleg a főtáblán véget ér a móka, hiszen a győztesre a torna legnagyobb favoritja, a holland Michael van Gerwen vár. Ez egyébként a nap zárótalálkozója lesz. Előtte még két meccs kerül lejátszásra, az egyik az említett Huybrechts-Pallett, a másik pedig a Brendan Dolan-Kyle Anderson összecsapás lesz. Utóbbi is igazi csemegének ígérkezik, és könnyen lehet, hogy itt egy kiemelttől búcsúzunk. Az észak-ír Dolan ugyanis nem örvend túl jó formának, az ausztrál riválisa pedig többször bizonyította már, hogy komoly veszélyt jelent a mezőny első felére is. 

A második játéknap (december 18, péntek) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
Délután
14:00 Qiang Sun 3.30 Mick McGowan 1.25
15:00 John Henderson (32) 1.70 Darren Webster 1.90
16:00 Justin Pipe (20) 1.60 Christian Kist 2.10
17:00 Mark Webster (22) - Sun/McGowan -
Este
20:00 Thanawat Gaweenuntawong 1.95 René Eidams 1.65
21:00 Brendan Dolan (18) 2.10 Kyle Anderson 1.60
22:00 Kim Huybrechts (12) 1.22 David Pallett 3.40
23:00 Michael van Gerwen (1) - Gaweenuntawong/Eidams -
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!