EURO 2016

Korai jóslatok az Eb-csoportokra

Oldalunk előszeretettel mazsolázgat a longterm fogadások között, az Eb kapcsán is hódoltunk ennek a szenvedélyünknek.

Igaz, hogy még fél év van a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság startjáig, de a legtöbb bukmékernél már fogadhatunk a különböző hosszútávú fogadásokra. A szokásos csoportgyőztes és továbbjutók mellett minden csapat pontszámára is tehetünk pénzt, így bőséggel van miből válogatnunk. Az oddsokat ezúttal két külföldi bukmékertől, a két "zöldtől" vadásztuk le. Az idő előrehaladtával természetesen újra és újra visszatérünk erre a témára, ahogy bővül a bukik kínálata, igyekszünk újabb fogadási lehetőségeket bemutatni. Lássuk, mit várunk mi a csoportokban és szerintünk ki nyeri az Eb-t.

A-csoport

Jól járt a házigazda, hiszen minden kalapból a gyengébb kategóriából kapott ellenfelet. Albánia ismerjük, milyen körülmények között jutott ki a tornára, Románia erősségét (vagy éppen erőtlenségét) pedig testközelből láthattuk. Nem túl nagy kockázat kijelenteni, hogy a Franciaország-Svájc meccs lesz a csoportdöntő, így a két gárda majdnem napra pontosan két évvel a vb-összecsapásuk után ismételten találkozni fog. Akkor 5-2-re nyertek a gallok és most is inkább őket favorizáljuk a csoportelsőségre. Albánia 0 pontjára 3.76-ért fogadhatunk, ez nem tűnik rossz tippnek, míg Franciaország csoportgyőzelmét 1.40-ért méri a buki.

161797

B-csoport

Ha Szlovákia a selejtezősorozat elején látott formáját tudja hozni, akkor ez bizony izgalmas csoport lehet, hiszen az oroszok veszélyesek bárkire, Walesben pedig Gareth Bale bármikor megvillanhat. Érdekesség, hogy a bukiknál Oroszország és Wales lényegesen esélyesebb, mint Szlovákia, mi az északi szomszédunkat nem tartjuk ennyire underdognak ebben a csoportban. Arra, hogy Wales nem jut tovább, 2.60-ért fogadhatunk, ami egy nagyon kívánatos odds. Ennyire nem jó a miniállam csapata, erről meg vagyunk győződve...

161802

C-csoport

Németország 1.40-ért röhögve nyerheti a csoportot, még úgy is jó szívvel ajánljuk ezt az oddsot, hogy tudjuk, a lengyelek hazai pályán elkapták idén a németeket. Az északírek nem valószínű, hogy beleszólnak majd a lengyel-ukrán harcba a második helyért, de még a mérleg nyelvének szerepét sem bízzuk rájuk, így 4.75-ért szavazunk arra, hogy pontot sem szereznek Laffertyék a tornán. Ez a mi bosszúnk a budapesti győzelmükért!

161806

D-csoport

Jó kis csoport lehet a D jelű kvartett, ahol a spanyolok messze nem emelkednek ki annyira, így akár még a továbbjutásuk is necces lehet. Mi meglepődve tapasztaltuk, hogy a horvátokat várják a második helyre a bukik, holott szerintünk a csehek legalább olyan jók, de a törökök sem feltétlenül rosszabbak, mint szomszédaink. Ha mégis azzal számolunk, hogy a spanyolok végigverik a mezőnyt és a horvátok is csak 2-3 pontot szereznek, akkor könnyedén lecsúszhatnak a csoportharmadik versenyén is az utolsó két helyre, ebben az esetben pedig a csoportkörben kiesnek, melyre 3-szoros szorzót kínál az egyik bukméker. A csehek 1-2. helyére 2.25 a szorzó.

161810

E-csoport

Az E-csoportban is négy hasonló erősségű együttest találunk, a bukikkal ellentétben mi az íreket egyáltalán nem becsüljük le. 3.30-ért tehetünk pénzt arra, hogy az 1-2 helyen végeznek, ami persze nem lesz könnyű, hiszen a belgák és az olaszok nagyobb erőt képviselnek. Egyértelműen a legfogadhatatlanabb csoport ez, így mi nem is bátorkodunk tippelni. Tényleg bármelyik páros kvalifikálhatja magát a 16 közé.

161814

F-csoport

Pesszimistáknak: nem szerzünk pontot, 7-szeres odds. Optimistáknak: továbbjutunk az 1-2. helyen, 3-szoros odds. Sajnos pont annyival erősebbek nálunk a riválisok, hogy nagyon nagy győzelmi esélyünk ne legyen, de három szoros vereségre aligha lehetnénk büszkék. Kérdéses, hogy Izland át tudja-e menteni fantasztikus selejtezősorozatbeli formáját, vagy pedig az az ellenfél jön, amelyik utolsó három meccsét elveszítette, de még Lettország és Kazahsztán ellen sem tudott nyerni hazai pályán.

161819

Végső győztes: Franciaország hazai pályán favoritnak számít, ám jelenleg mi hiányoljuk az igazi vezéregyéniséget a csapatból. Egyáltalán nem olyan erős ez a csapat, mint a német válogatott, amely nálunk messze az Európa-bajnokság legizmosabb csapata. Ha a spanyolok felébrednek a világbajnokság okozta sokkból, akkor ők is odaérhetnek, ahogy az angolokban is benne van egy kiugróan jó teljesítmény a tökéletes selejtezőkör után. Kizárólag a hazai pálya nem fog nyerni a franciáknak, így mi jó szívvel szavazunk bizalmat a vb-címvédőnek 4.33-ért.

És ha valaki bátor opciót keres, akkor Svájc 67-szeres szorzójára időről időre felkapjuk a fejünket, mert a helvétek nem is kerültek megoldhatatlanul nehéz csoportba és amúgy is erős csapatuk van. Érdekesség, hogy több külföldi szakértő szerint a sötét ló, amely végül meglepetést okoz a tornán az vagy Wales lesz vagy éppen Magyarország egyik csoportellenfele, Ausztria.

Torna gólkirálya: Az irodáknál Thomas Müller 7-9-szeres szorzója a favorit, teljesen jogosan. Ahogyan a legerősebb csapatot mi a németeknek tartjuk, úgy tőlük várjuk a gólkirályt is. Ha nem Müller és valami bátrabb oddsot akarunk megfogadni, akkor Harry Kane 34-ért vagy az új csillag, Jamie Vardy 51-ért izgalmas opció lehet.