Német Kupa

Dárdai egy lépéssel közelebb kerülhet álmához

  • hatharom.com

Dárdai Pál személyes célja, hogy kupadöntőt játszhasson a Herthával. Szerdán egy lépéssel közelebb kerülhet álmához.

Dárdai egy lépéssel közelebb kerülhet álmához.

A Hertha még sohasem nyerte meg a Német Kupát, ami főleg annak tekintetében fájó a berlinieknek, hogy az 1984-1985-ös idény óta rendre a HBSC otthonában, az Olimpiai Stadionban rendezik a finálét. Legutóbb 1979-ben járt a döntőben a fővárosi alakulat, így nem csoda, hogy amikor Dárdai Pál aláírta szerződését a Hertha kispadján májusban, akkor arról beszélt, hogy kupadöntőt szeretne játszani klubjával, mert játékosként egyszer sem adatott meg neki, ráadásul a kék-fehérek szurkolói nagyon megérdemelnék már, hogy a fináléban lássák szeretett csapatukat.

Ahhoz, hogy elérjék céljukat a berliniek, még három csapaton kell átverekedniük magukat, szerdán a Bundesliga II-ben szereplő Nürnberg vár Dárdaiékra. Ha sikerrel veszik a feladatot, akkor a nyolc közé jutnak, avagy egy lépéssel közelebb repítik mesterüket hőn áhított céljának eléréséhez. Erre pedig minden esélyük van, hiszen a fővárosiak és a piros-feketék között pont egy osztálynyi különbség van, mivel amíg a hazaiak a másodosztályban állnak a tabella harmadik helyén, addig a vendégek ugyanezt mondhatják el magukról, csak az első ligában.

Ettől függetlenül azért vétek lenne leírni a nürnbergieket, hiszen jó formában vannak - igaz, ahogy említettük a másodosztályban teljesítenek jól -, ráadásul a felek legutóbbi hat egymás elleni találkozójából ötöt is a piros-feketék nyertek. Persze azokon a találkozón még egyenrangú ellenfelek voltak a csapatok, vagyis a nürnbergiek jóval acélosabbak voltak, mint manapság.

Azért a Herthától sem kell elájulni, de tény, amit mostanság művel a csapat, az több mint pazar. Dárdai Pálék legutóbbi öt tétmeccsükből négyet lehoztak, mindössze a Bayern München otthonában kaptak ki 2-0-ra. A tökéletes védekezés mellett már a támadásokra is van ereje a berlinieknek, egyre többet tartják meg a labdát, stílusos, modern, szép futballt játszanak, s nem mellesleg egyre eredményesebbek is. Ennek ékes példája a csapat szombati találkozója, amikor is 4-0-ra (!) nyertek idegenben az újonc Darmstadt otthonában a kék-fehérek.

Az eddig elhangzottakon túlmenően az is a vendégek számára hajtja a vizet, hogy a Nürnberg elsődleges célja idén a feljutás az első osztályba, így a hazaiak pár helyen biztosan változtatnak a jól megszokott kezdőcsapatukon, míg a fővárosiak nem, ráadásul a berlini játékosok - Dárdainak köszönhetően - roppant motiváltak lesznek a szerdai találkozón. Mindezek után azon a véleményen vagyunk, hogy a Hertha, ha nem is a rendes játékidőben, de a hosszabbításban vagy a tizenegyeslövéseket követően kiharcolja a továbbjutást a Német Kupában.

Ki jut tovább? - a     szorzói
Nürnberg Hertha
2.05 1.70
[2134259] 2015-12-16 19:00:00 Nürnberg - Hertha Berlinx;