Chelsea

Gigantikus rekordot dönthet Mourinho kirúgása

A portugálnak kifizetendő összegből több sztárjátékost is szerződtethetne Roman Abramovics.

A kés már hónapok óta ott van José Mourinho torkán, szerda este pedig könnyen lehet, hogy meg is válik Roman Abramovics a portugál mestertől. A Chelsea csak nem akar kikászálódni a borzalmas szériából, a bajnokságban 20 ponttal vannak lemaradva a listavezető Leicester City mögött, a kiesőhely pedig csupán egy pontra van.

Chelsea#eng-chelsea#15

A Chelsea-nél szerda délután rendkívüli elnökségi ülést tartanak, ahol José Mourinho jövője lesz a téma. Habár a portugál mestert imádják a szurkolók és néhány játékosa is, mások viszont úgy tűnik, kifejezetten ellene játszanak, nem küzdenek úgy a pályán érte, amelyet Mou már többször meg is említett a sajtóban.

A Special One eltávolítása azonban közel sem lenne könnyű lépés az orosz iparmágnás számára, hiszen Abramovicsnak mintegy 40 millió fontot kellene kifizetnie ebben az esetben a portugálnak, amely természetesen messze a legnagyobb bánatpénz lenne, amit leperkáltak egy trénernek.

Abramovics bánatpénzei
Edző Menesztés ideje Kifizetett összeg (millió fontban)
José Mourinho 2007. szeptember 18
Luiz Felipe Scolari 2009. február 12,6
André Villas-Boas 2012. március 12
Roberto di Matteo 2012. november 10,7
Claudio Ranieri 2004. június 6
Carlo Ancelotti 2011. május 6
Avram Grant 2008. május 5,5

Az orosz milliárdosnak azonban nem ez lenne az első hihetetlen összegű kifizetése, hiszen az eddig általa kirúgott hét edzőnek több, mint 71 millió fontot utalt át összesen, és láss csodát, ezen a listán is José Mourinho a listavezető.

Mi továbbra sem tartjuk valószínűnek, hogy Mourinhót kirúgja Abramovics, nem csak a hatalmas összeg, hanem a portugál népszerűsége miatt sem. Ennek ellenére a bukiknál ismételten ő a legnagyobb favorit a következő menesztett edző személyére, míg Moút a Manchester United trénere, Louis van Gaal és a Newcastle-edző, Steve McClaren követi.

Ki lesz a következő távozó edző a Premier League-ben?
José Mourinho 1.72
Louis van Gaal 3.20
Steve McClaren 10.00

A Chelsea hétvégén a Sunderlandet fogadja, majd a karácsonyi rohanásban a Watford, a Manchester United és a Crystal Palace is ellenfele lesz a Kékeknek.

184314