NB I

Ezek lesznek a tavasz legnagyobb kérdései

Mire megy a Fradi Böde nélkül, feltámadnak-e keleten, megmenekül-e a Vasas?

Hétvégén véget ért az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjának első fele. A csapatok február közepéig pihenőre vonultak, a 20. fordulóig közel két hónapot kell majd várnunk. Talán a két legnagyobb kérdésre már választ kaptunk, hiszen a bajnoki cím is eldőlt és eléggé nehéz elképzelni azt is, hogy ne a két újonc essen ki az idény végén. De akkor milyen érdekességeket tartogat az előttünk álló félszezon?

184980

Fel tud-e készülni a hazai közegben a Fradi a Bajnokok Ligájára?

A Ferencváros dominanciája egyszerre bámulatos és nyomasztó is. A zöld-fehérek végigverték a teljes mezőnyt, mindössze nyolc pontot veszítve 19 mérkőzésen. Igaz, a zöld-fehérek az Újpest elleni fiaskóval csúnyán zárták a szezont, amit a szurkolók nehezen felejtenek majd el.

Thomas Dollnak a legfontosabb feladata egész tavasszal a nemzetközi kupára való felkészülés lesz, hiszen mit sem ér a sima bajnoki cím, ha nem párosul hozzá eredményes kupaszezon. Böde Dániel elvesztésével akár csatárgondjai is lehetnek a Fradinak, ami okozhat fejfájást Dollnak tavasszal.

Böde Dani nélkül gondban lehet a Fradi támadósora

Irigylésre méltó helyzetben vannak a zöldek, ugyanakkor az elvárás velük szemben óriási. Ha az FTC "csak" a bajnokságot és a Magyar Kupát nyeri meg, de leszerepel Európában, akkor tulajdonképpen csak a minimumot hozzák ki az évből.

Meddig szárnyalhat a Videoton?

A Fehérvár tavasszal Felcsúton játssza majd hazai mérkőzéseit, amely mindenképpen hátrány lehet a csapatnak. Remek formában vannak ugyanakkor Horváth Ferenc tanítványai, az új seprű ugyanis szinte hibátlanul seper. Öt bajnoki győzelem, kupatovábbjutás, a szériát pedig csak egy Ferencváros elleni vereség csúnyítja.

Erősítésre szorul azonban a Vidi, hiszen Gyurcsó Ádám (és Kleinheisler László is) vélhetően távozik Székesfehérvárról, így Horváthnak nem csak támadót, de középpályást is igazolnia kell. A rettenetesen gyenge első mérkőzések után azonban simán van esélye a Vidinek felférni a dobogó második fokára, sőt tulajdonképpen most az lenne a meglepetés, ha nem hozzájuk kerülne az ezüstérem. Mi lett volna, ha nem Casonival kezdik az évet?

Bedőlnek a keleti fellegvárak?

A három kelet-magyarországi csapat, a Debrecen, a Diósgyőr és a Békéscsaba is pocsék őszt produkált eddig. A Csaba kiesése szinte biztosra vehető, Miskolcon a napokban kirúgták Bekő Balázst, Debrecenben pedig hihetetlen mennyiségű problémákról hallani.

Habár a DVTK csak négy pontra van a kiesőhelytől, attól nem kell tartaniuk, hogy jövőre az NB II-ben kezdik a szezont, hiszen ennél sokkal komolyabb háttér áll mögöttük, játékosanyaguk is erősebb. Azt egyelőre még nem tudni, ki követi Bekőt a kispadon, de nem vagyunk benne biztosak, hogy mindenért a tréner volt a felelős.

Bekő Balázs állást keres...

Nincsenek nézők, borzalmas a szakmai stáb, adósságokról hallani a klub kapcsán, gyengék a kulcsjátékosok - a Lokinak a közepesre abszolvált kupaszezon után nagyon gyengén sikerült az ősz. Kondás mester azzal nyugtatja a szurkolókat, hogy csak 3 pont van a második hely és a Debrecen között, ugyanakkor nagy változások vannak a levegőben, állítólag télen komoly dolgok fognak történni a Cívisvárosban.

A Fradi, a Vidi és még ki?

A zöldek bajnoki címe és a Vidi dobogós szereplésében mi biztosak vagyunk, ugyanakkor a harmadik, bajnokságból a kupába kvalifikáló csapatban nem. Igen szoros a mezőny, hiszen a 2. és a 7. helyezett között csak három pont van, így a realitások alapján az Újpest, a Paks, az MTK és a Debrecen között fog eldőlni az Európa Liga-induló csapat személye. Ez egy igen izgalmas és érdekes csatának tűnik, külön örvendetes a lila-fehérek jó szereplése a bajnokságban, de a Paks és a Haladás is erőn felül teljesít.

Mi mentheti meg a Vasast?

Röviden tudunk erre válaszolni: semmi. Mivel a Puskás Akadémia nem az a csapat, amelyet enged majd kiesni az MLSZ, a Diósgyőr szintén erős bázissal rendelkezik, így nem marad más lehetőség, a Vasasnak ki kell esnie.

Úgy véljük, nem fog elhasalni a Puskás a kiesésért folytatott küzdelemben

Ki nyeri a Magyar Kupát?

A negyeddöntők legérdekesebb párosítása a Ferencváros-Videoton, de játékban van még a Debrecen és az Újpest is. Nem túl nagy bátorság kijelenteni, a Fradi-Vidi páros továbbjutója a Magyar Kupa toronymagas favoritja.


Érdemes lesz tehát a Logibet-tel és a Protipp-pel tartani jövőre is, hiszen a magyar futball mindig is tippmestereink egyik kedvenc vadászterülete volt.

A bajnokság február 13-án kezdődik, Újpest-Videoton rangadóval.

2016-02-13;212