Kézilabda Eb

Lékai és Ilyés az Eb-keretbe sem került be

  • hatharom.com

Keretet hirdetett a januári Európa-bajnokságra Talant Dujshebaev szövetségi kapitány. A tréner tartja magát a korábbiakhoz, és Lékai Máté valamint Ilyés Ferenc az Eb-keretbe sem került be.

Fotó: ehf-euro.com

A magyar szövetség (MKSZ) közleménye szerint Talant Dujshebaev szövetségi kapitány jelenlegi keretében 18 játékos kapott helyet. A külföldi bajnokságokban szereplő kézilabdázók később csatlakoznak a csapathoz, amely a január 15-én kezdődő Eb előtt január 9-én Zentán, majd egy nappal később Kecskeméten Szerbia ellen lép pályára.

A fentiek alapján később csatlakozik még a kerethez a Svájcban légióskodó Császár Gábor valamint a Franciaországban profiskodó Nagy Kornél és a Svédországban játszó Iman Jamali, viszont a korábbiakkal egyetemben ezúttal sem kapott meghívót a veszprémi Lékai Máté valamint a szegedi Ilyés Ferenc és a szintén rutinos rókának számító, ám az utóbbi hónapokban sérüléssel bajlódó Harsányi Gergely sem. A Szegedben kiváló szezont futó Balogh Zsolt nemrégiben műtéten esett át, rá többhetes felépülési időszak vár, így biztosan nem lesz ott az Eb-n.

A magyar férfiválogatott jelenlegi kerete
kapusok: Mikler Roland (MVM Veszprém), Bartucz László (Csurgói KK), Székely Márton (Csurgói KK)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém)
irányítók: Faluvégi Rudolf (Csurgói KK), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Ceglédi KKSE), Ligetvári Patrik (Balatonfüred), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgói KK), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)

A január 15-én kezdődő Európa-bajnokságon a magyar válogatott Gdanskban Dániával, Oroszországgal és Montenegróval csap majd össze a D jelű csoportban.

Ki nyeri az Eb-t?    
Franciaország 2.70
Dánia 4.80
Spanyolország 5.50
Magyarország 24.00