Vélemény

Amikor a világ legjobb oddsa sem éri meg

  • varin

A Skenderbeu-Lokomotiv Moszkva Európa Liga-találkozó nagyon érdekes tanulságokkal szolgált.

Néha az ember hiába találja meg azt a szorzót, amelytől a meggazdagodást várja, sajnos a pályán futballozó játékosoknál és a fogadóirodáknál okosabbak ritkán lehetünk. Vannak olyan mérkőzések, ahol csupán abban bízhatunk, hogy tiszták a körülmények, nem bundázik egyik fél sem. Látva a gólokat és az oddsok alakulását a Skenderbeu Korce-Lokomotiv Moszkva EL-találkozón, ez nem az a meccs volt, ahol ne kerestek volna igencsak jól a bukik és néhány balkáni kolléga.

A mérkőzésnek kizárólag a Lokomotiv számára volt tétje, biztos volt, hogy amennyiben az oroszok legalább egy pontot szereznek Albániában, továbbjutnak. Közel sem volt ugyanakkor egyértelmű a mérkőzés, hiszen a két csapat Moszkvában is igen szoros meccset játszott, a Skenderbeunak bőségesen akadt esélye idegenben is.

Az oddsokat sajnálatos módon nem követtem elejétől a végéig, csupán a mérkőzés vége felé néztem rá többször is, hogy milyen a játék képe, a Logibet-en ugyanis +1.75-ös tippem volt az albánokra. A 73. percben kapcsolódtam be először, amikor is azt láttam a "zöld" bukinál, hogy az under 1.5 találat szorzója 6.00 (ez volt ugye 0-1-es állásnál). Gondoltam, ez hiba, hiszen arra, hogy 17 perc alatt nem esik több gól, aligha szoktak 6.00-t kínálni, így meglátogattam más bukit is, ahol 5.50 volt ugyanez az opció. Itt már végképp gyanús lett ez a mérkőzés, de nem tudtam ellenállni a csábításnak, a 79. percben dobtam egy kis aprót 5-szörös pénzért az under 1.5-re. Az oddsok a percek előrehaladtával is alig változtak, a 80-81. perc környékén 1.60 volt, hogy esik még kettő gól.

Végül a 89. perc el is hozta a második moszkvai találatot (ezt megelőzően egyébként 1.72 volt, hogy nem esik több gól!), majd néhány minutummal később jött a harmadik vendégtalálat is. Akik tehát úgy vélték a 80. perc környékén, hogy életük fogadását találták meg 2.50-3.00 körüli szorzóért, hogy nem lesz még két gól 10 perc alatt, azok jó nagyot csalódhattak, velem egyetemben, akinek a +1.75-je zúgott el csúnyán.

Persze a fórumok megteltek kommentekkel, az emberek rögtön bundát kiáltottak, azt hiszem, látva a gólokat, nem is alaptalanul. Ráadásul a Korcénak nem ez volt az első gyanús meccse, az első BL-selejtezőjük alkalmával a Crusaderst győzték le hazai pályán 4-1-re, majd kaptak ki az északírektől 3-2-re, két kései góllal.

[2089409] 2015-12-10 21:05:00 Skenderbeu - Lok. Moscowx;