EL

A Dortmund a favorit, de mi inkább az olaszokra voksolunk

A bukik szerint két angol, a Liverpool és a Manchester United is odaérhet a végelszámoláshoz.

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmei után egy nappal véget ért az Európa Liga azonos köre is. A 12 csoport 24 továbbjutó csapatához csatlakozott a 8 BL-harmadik, így a 32 csapat mezőnye immáron végleges, egy közülük nyeri majd meg az Európa Ligát. A bukmékerek a Borussia Dortmundot favorizálják, de mi inkább az olasz csapatokra hívnánk fel a figyelmet.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
Borussia Dortmund 7.00
Napoli 11.00
Manchester United 11.00
Liverpool 11.00
Tottenham 15.00
Porto 15.00
Sevilla 15.00
Lazio 17.00
Valencia 17.00
...  
Basel 26.00
Fiorentina 26.00
...  
Midtyjlland 151.00

A Napoli ugyanis finoman szólva is impozáns teljesítménnyel jutott tovább, nem csak a 18 pontjuk érdemel tiszteletet, de a 22 szerzett góljuk is rekord az Európa Liga történetében. Mindezt ráadásul úgy érte el Maurizio Sarri csapata, hogy a legjobb játékosok alig-alig játszottak a csoportkör második felében. Szintén ne menjünk el szó nélkül a másik olasz csapat, a Fiorentina szorzója mellett. Paulo Sousa csapata az egyik legnagyobb pozitív meglepetés olaszhonban, simán odaérhetnek a baseli fináléba.

Ami a BL-kiesőket illeti, a Manchester United 11-szeres szorzója - ismerve az angol csapatok hozzáállását az EL-hez - egyáltalán nem egy kihagyhatatlan ajánlat, a Porto és a nagy specialista, Sevilla 15-szörös szorzója azonban nem rossz.

A hétfői sorsolást a 12 csoportelső és a 4 jobbik BL-kieső kiemeltként várja, így a legjobb 32 között összejöhet akár Napoli-Valencia, Manchester United-Borussia Dortmund, Leverkusen-Villarreal vagy Porto-Sevilla találkozó is.