Karrier

Benzema eltiltva!

A Francia Labdarúgó Szövetség határozatlan időre eltiltotta a válogatottól Karim Benzemát.

Mint arról a The Guardian beszámolt, Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott támadóját az FFF (Francia Labdarúgó Szövetség) határozatlan időre eltiltotta a válogatottól. A támadó addig nem szerepelhet a nemzeti csapatban, amíg véget nem ér a rendőrségi nyomozás a Mathieu Valbuenát is érintő zsarolási ügy kapcsán.

Használd ki különleges karácsonyi ajánlatunkat, mellyel még olcsóbban juthatsz hozzá a Logibet legjobb tippjeihez! Részletek ITT.

A döntést csütörtök délután a szövetség elnöke, Noel Le Graet jelentette be, de korábban többen is felemelték a hangjukat Benzema szereplése ellen, így például az ország miniszterelnöke, Manuel Valls is úgy fogalmazott, "Egy ilyen játékosnak példamutatónak kell lennie. Amennyibe ezt a kötelességét nem tudja ellátni, nincs helye a nemzeti csapatban".

Habár Benzema és ügyvédje, Sylvain Cormier is elmondták, nem vettek részt sem zsarolásban, sem zsarolási kísérletben, a támadót érthető módon nagyon megviselte a döntés. Hogy az eltiltás érintheti a játékos Eb-szereplését, azt egyelőre korai lenne megmondani, mindenesetre korábban a játékos elmondta, nem aggódik emiatt: "Nem gondolok erre folyton, más dolgok járnak a fejemben. Az Eb hatalmas lehetőség, egy álmom válna valóra, ha játszhatnék, ahogyan másoknak is. Ráadásul hazai rendezésű esemény lesz, így még jobban várjuk a kontinensviadalt".

Franciaország válogatottja házigazdaként az első kalapból várja a szombat esti sorsolást, melyről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on.