Női kézilabda-vb

Pofon után pofon vagy bravúros feltámadás?

Óriási pofonba szaladt bele a harmadik csoportmérkőzésén a magyar női kézilabda-válogatott a dániai világbajnokságon, Németh András lányai 17 góllal maradtak alul Montenegróval szemben. Sok idő nem maradt a sebek nyalogatására, hiszen szerda este a házigazda Dánia ellen kell pályára lépni.

Szucsánszki mindössze 1 gólt dobott Montengró ellen, Dánia ellen ennél többre lesz szükség / Fotó: MKSZ - Kovács Anikó

32-15. Ez lett a végeredménye a Montenegró-Magyarország csoportmérkőzésnek, amire alighanem senki, még a legvérmesebb montenegrói szurkolók sem számítottak. A magyar csapatnak sajnos nem igazán ízlett a kőkemény, agresszív védekezés, a támadójáték leblokkolása pedig magával vonzotta a csapat teljes szétesését is.

"Nem volt előjele az összeomlásnak, sajnos egymást húzták le a játékosok. Semmi sem sikerült, semmit sem úgy játszottunk, ahogy előre megbeszéltünk. Bátortalanok voltunk, erőtlenek, és mindenki a másikra várt, hogy oldja meg a feladatot. De most senki nem volt képes megfelelő módon játszani, a mezőnyjátékosok közül senki nem tudott jó teljesítményt nyújtani. A gyenge első félidő után reméltem, hogy a második már jobb lesz, de nem úgy alakult. A dánok ellen bátrabb és okosabb játékra lesz szükség" - nyilatkozta a találkozóról Németh András szövetségi kapitány, akivel egyetemben a játékosok is letörtek a lefújást követően.

Előzetesen ugyan arra számíthattunk, hogy a dánok elleni mérkőzés lesz a legnehezebb a csoporttalálkozók közül, ám a keddi Montenegró elleni vereség után többszörösen is a házigazdákkal szemben áll a legnehezebb feladat előtt a nemzeti együttes, hiszen elsősorban önmagát kell legyőznie, és a további feladatokra újra felépítenie magát.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Dánia
3.50 8.75 1.35

Mindez pedig 24 órán belül nem egyszerű, ettől függetlenül Dánia ellen a lányainknak saját maguk számára kell bizonyítani. Ami az ellenfelet illeti, estéről-estére tízezer hazai szurkoló előtt lép pályára és eddig hibátlan teljesítményt nyújtva könnyedén győzte le Japánt, Tunéziát, majd Szerbiát is. Mivel azonban ezek az együttesek papíron a csoport leggyengébb csapatai közé tartoznak, ezért a dánok számára is igazi erőpróba lesz a magyarok elleni találkozó.

H2H
15.12.14 Eb Magyarország Dánia 20 : 23

A két csapat legutóbb a tavalyi Európa-bajnokságon találkozott Debrecenben, és akkor 23-20-as dán siker született. Az oddsok alapján most is az északi együttes a találkozó favoritja, de a keddi mérkőzésünk után nem csodálkozhatunk azon, hogy 3.50-es szorzót kínálnak a bukik a mienk sikerére.

Hendikepes fogadások    
Magyarország +2,5 Dánia -2,5
1.90 1.70

Viszont a sport örökérvényű igazsága,  hogy kétszer ilyen gyengén nem lehet játszani, mint ahogy Görbicz Anitáék a montenegróiak ellen játszottak, ráadásul a skandináv stílus lényegesen kedvezőbb a mienk számára, mint a verekedős balkáni harcmodor. Ugyanakkor a hazai pálya - a nézők mellett itt értendő a játékvezetői duó is - nagy fór lesz Dániának, amely a világbajnokság első számú favoritja. Ilyen előzményekkel után bizony nem könnyű pozitív gondolatokkal várni a találkozót, ám gyorsan tegyük hozzá:  a magyar csapatban van annyi potenciális klasszis játékos, hogy ha ők jó napot fognak ki, bárkinek a dolgát megnehezíthetjük. Még a házigazda Dániáét is.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 51,5 Több, mint 51,5
1.70 1.90
 Magyarország- Dánia
A-csoport, 4. forduló
Herning, Szerda 20.45
Tv: Sport1
Tabella
    M GY D V GK P
1. Dánia 3 3 0 0 91:61 6
2. Montenegró 3 2 1 0 89:66 5
3. Magyarország 3 2 0 1 86:78 4
4. Japán 3 1 0 2 75:80 2
5. Szerbia 3 0 1 2 74:89 1
6. Tunézia 3 0 0 3 61:102 0