Női kézilabda-vb

Lányaink ezúttal megizzadhatnak a pontokért

A Tunézia ellen aratott győzelem után a magyar válogatott vasárnap Szerbia ellen folytathatja jó szereplését a dániai világbajnokságon.

Zácsik Szandra négy gólig jutott az első meccsen / Fotó: MTI

Magabiztos, 19 gólos sikerrel vette a világbajnokság első akadályát a magyar női kézilabda-válogatott, amely Tunézia legjobbjait 39-20-re intézte el. Persze a találkozó előtt is lehetett sejteni, hogy nem okoz majd gondot a két pont megszerzése lányainknak, de a közel 20 gólos győzelem azért több, mint biztató a továbbiakra nézve. "Örülök az eredménynek, a csapat megcsinálta, amire készültünk. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, szünet után pedig egyre jobb támadásokat is vezettünk, akkor már kicsit felpuhult a védelmünk. Az első meccs feladata volt, hogy játékba lendüljünk, ezt sikerrel teljesítettük. Bíró Blanka bokasérülése kapcsán az egészségügyi stáb arról tájékoztatott, hogy van remény a holnapi pályára lépésére. A szerbeket láttuk Montenegró ellen, jó eredményt értek el, de az eddigi elemzésekhez képest nem okoztak meglepetést." - nyilatkozta Németh András szövetségi kapitány. A szombati mérkőzés legeredményesebb játékosa a Tomori Zsuzsanna volt, aki hat góllal terhelte meg az ellenfél hálóját, Görbicz Anita 5, Zácsik Szandra pedig négy találatig jutott. "Két hete arra készültünk, hogy az első meccs jól sikerüljön. A fegyelmezett védekezésünk és a támadójátékunk alapján azt mondhatom, hogy végrehajtottuk, amit elterveztünk és megmutattuk az erőnket. Sok variációban tudunk játszani, ezt szeretnénk igazolni a továbbiakban" - fogalmazott Tomori, akinek pontos lövéseire a második meccsen szükség lesz.

Fogadás a végeredményre    
Szerbia Döntetlen Magyarország
5.75 10.50 1.16

Vasárnap este a mieink Szerbiával csapnak össze, amely óriási meglepetésre döntetlent harcolt ki az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt Montenegró ellen. Szerbia csapatából meglehetősen sok húzóember hiányzik ezen a tornán, ezért is számított az első forduló egyik bombameglepetésének, hogy pontot tudtak szerezni a nyitókörben.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 55.5 Több, mint 55.5
1,75 1,85

A szerbekkel utoljára a 2012-es szerbiai Európa-bajnokság 3. helyéért rendezett találkozón játszottunk, akkor egy emlékezetes meccsen, 33-33-as eredmény után a hosszabbításban végül 41-38-ra nyertek a mieink, megszerezve ezzel a bronzérmet.

Hendikepes fogadások    
Szerbia +4,5 Magyarország -4,5
1.90 1.75

A bukiknál a mai meccsen egyértelműen a magyar válogatott a favorit, hiszen Görbiczék győzelme csak 1.16-os szorzót fizet a Tippmixnél, a hendikepes fogadásokból pedig láthatjuk, hogy 4-5 gólos favoritnak számítanak lányaink. Ugyanakkor nem árt óvatosan kezelni az ellenfelet, hiszen Montenegró példájából is leszűrhető, hogy aki nagy mellénnyel megy ki a pályára, azt kínos meglepetések érhetik.

Szerbia - Magyarország
A-csoport, 2. forduló
Herning, vasárnap 18.30
Tv: Sport1,
Tabella
1. Magyarország 1 1 0 0 39:20 2
2. Dánia 1 1 0 0 30:21 2
3. Montenegró 1 0 1 0 28:28 1
4. Szerbia 1 0 1 0 28:28 1
5. Japán 1 0 0 1 21:30 0
6. Tunézia 1 0 0 1 20:39 0