Férfi kézilabda BL

Az év utolsó nagy csatája vár a Veszprémre

A PSG felett aratott csodálatos győzelem után újabb csúcsrangadó vár a Veszprémre: a magyar bajnok "régi ismerőséhez", a THW Kielhez látogat.

Fotó: Az első meccs hőse Gulyás Péter volt, aki 5 góljával a veszprémiek legeredményesebb játékosa lett / ehfcl.com

Hosszú évekig a német sztárcsapat bizonyult a Veszprém mumusának, hiszen szoros mérkőzéseken ugyan, de többnyire a zebrák kerekedtek felül a két együttes egymás elleni csatáiban. A májusi Final Fourban azonban megfordult a trend, hiszen zsinórban két veszprémi győzelmet mutat az egymás elleni mérleg.Október közepén Veszprémben 29-27-es hazai siker született, ám a két pont értékét növeli, hogy azon a meccsen sem Nagy László, sem pedig Christian Zeitz nem tudott pályára lépni, így jobbkezes átlövő nélkül hozta le a találkozót a bakonyi alakulat.

Rossz hír a magyar csapat számára, hogy egy klasszis ezúttal is lemarad a meccsről: a gárda legeredményesebb játékosának számító Momir Ilics ugyanis kéztörést szenvedett a PSG ellen, így a szerb gólzsák csak a lelátóról követheti az eseményeket. Ilics kiválása érzékeny mindenképpen érzékeny veszteség, hiszen amellett, hogy óriási harcos, kiválóan ismeri az ellenfelet, hiszen éveken át a Kiel sikereiért harcolt a múltban. Azonban nem Ilics az egyetlen világsztár, aki kihagyja a meccset, az EHF ugyanis egy mérkőzésre "elmeszelte" a kieli Domagoj Duvnjakot, így a horvát irányító is csak civilben lesz ott a vasárnapi rangadón. Ha mérleget kell vonnunk, azt kell mondjuk, hogy Duvnjak kiválása nagyobb gond lesz a Kielnek, mint Ilicsé a Veszprémnek...

H2H
17.10.15 BL MKB Veszprém Kiel 29 : 27
30.05.15 BL Kiel MKB Veszprém 27 : 31
31.05.14 BL MKB Veszprém Kiel 26 : 29
27.04.13 BL MKB Veszprém Kiel 28 : 29
21.04.13 BL Kiel MKB Veszprém 32 : 31

"Minden meccs fontos, éppen ezért minden alkalommal koncentráltnak kell lennünk. Nagyon nehéz találkozó vár ránk, hiszen a Kiel egy nagyszerű csapat, különösen hazai pályán nagyon jók a teltházas arénájukban. Úgy gondolom, hogy a karácsonyig még hátralevő időszak legkeményebb meccse vár ránk. Mindkét oldalon vannak sérültek, de ez elmondható az összes többi csapatról is ebben a kemény szezonban. Szinte minden fordulót követően hallani újabb sérülésekről. Minden mérkőzés egyenlő szinten van, minden meccs olyan, mintha döntő lenne. Az előttünk álló találkozón fontos lesz a kapusuk szerepe – akárcsak a múlt hétvégén -, de ahhoz, hogy védeni tudjon a kapus, a védekezésnek is jónak kell lennie. Annak érdekében, hogy egy olyan szintű csapatot, mint a Kiel le tudjunk győzni, a játék minden elemében jól kell teljesítenünk: védekezés, leindítás, támadás, visszarendeződés" - fogalmazta meg gondolatait Javier Sabaté, a veszprémiek spanyol trénere.

A PSG elleni sikerben kulcsszerepet játszott a közel 50 százalékos védési hatékonysággal záró Mikler Roland, aki szerint, ha sikerül a gyors leindításokban feltartóztatni a Kielt, újabb fontos lépést tehet a gárda a csoport első helye felé. "Az önbizalom szempontjából fontos volt a csapatnak, hogy egy ilyen nagyarányú győzelmet arassunk egy nagyon komoly együttes ellen. De nem hiszem, hogy ez a reális különbség a két gárda között, ezért nem is kell ezt túlmisztifikálni. Ez egy jól sikerült mérkőzés volt, és jó lenne ha Kielben ugyanezt a védekezést tudnánk tartani, ugyanilyen hőfokon játszva, nagyon kevés hibával, nagyon kevés leindítás gólt kapva. Ez azt jelentené, hogy a támadójátékunk jól funkcionál, nem adjuk el a labdákat, és nem tudnak minket lerohanni, akkor van keresnivalónk Kielben is, és talán két ponttal tudunk hazatérni"  - nyilatkozta a magyar válogatott hálóőr.

Hasonló véleményen van Christian Zeitz is, aki 2003 és 2014 között 11 évet húzott le a Zebráknál, így pontosan tudja, mi lehet a siker receptje. "A PSG ellen, megmutattuk, hogy az igazán nagy csapatok ellen is képesek vagyunk a győzelemre, éppen ezért úgy érzem, nyerni tudunk Kielben is. Nehéz mérkőzés előtt állunk, amelynek már a kezdetétől magunkhoz kell ragadnunk az irányítást. Az előny birtokában sem szabad leállni, hanem további gólokat kell szerezni, a maximális fordulatszámon pörögve, hogy a THW ne zárkózhasson fel." - mondta a balkezes átlövő.

Fogadás a végeredményre    
Kiel Döntetlen Veszprém
2.80 8.25 1.55

Az oddsokból látható, hogy bizony már a Veszprém a találkozó esélyese, holott az induláskor még egy hajszállal a hazaiak voltak a favoritok a bukiknál. A Veszprém PSG felett aratott üzenetértékű győzelme valamint Duvnjak kiválása azonban átbillentette az oddsokat, azonban ezen az oddson nem látunk sok értéket a vendéggyőzelemben, hiszen azért sima találkozó biztosan nem lesz.

Kiel - Veszprém
hatharom.com-tipp: Veszprém +1,5
TippmixPro@1.22
THW Kiel - MVM Veszprém
Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló
Kiel, vasárnap, 14.15
Vezetik: Nenad Nikolic ,Dusan Stojkovic (szerbek)
Tv: Sport1, Sky Sport (de), EHF Tv
Tabella
    M GY D V GK P
1. MKB Veszprém 9 7 1 1 257:227 15
2. Flensburg-H. 9 7 0 2 268:237 14
3. PSG 9 7 0 2 283:257 14
4. Kiel 9 4 1 4 259:247 9
5. PPD Zagreb 9 4 0 5 234:238 8
6. Wisla Plock 9 3 1 5 252:263 7
7. Celje 9 1 1 7 235:257 3
8. Besiktas 9 1 0 8 238:300 2