NB I

Összecsap az elmúlt két év bajnoka az NB I-ben!

  • hatharom.com

Az idei utolsó előtti fordulóban a 2014-es bajnok Debrecen az idei év aranyérmesét, a Videotont fogadja.

Tiszák a regnáló bajnokot fogadják szombaton.

Az NB I 18. fordulójának rangadóján az elmúlt két szezon aranyérmese, vagyis a Debrecen és a Videoton mérkőzik meg egymással a Nagyerdei Stadionban. A felek nem hangoltak túl jól a találkozóra, hiszen a Loki csak döntetlent ért el Szombathelyen, míg a Vidi kikapott a Ferencváros otthonában.

Ugyanakkor a székesfehérváriak összességében nem vallottak szégyent a bajnokságot utcahosszal vezető Fradi ellen, sőt, a játékvezető zöld-fehérektől elfelejtett kiállítani két játékost, és Horváth Ferencék egy elmaradt büntetőt is számon kérhetnek a sporttárstól. Persze, még ennek ellenére is lett volna esélye minimum a pontszerzésre a piros-kékeknek, ám Dibusz Dénes kapuja előtt rendre rossz döntéseket hoztak a fehérvári támadók, így számukra maradt a vereség.

A vendégeknél két alapember, Szolnoki Roland és Filipe Oliveira is begyűjtötte az ötödik sárga lapját a Groupama Arénában, így mindkét játékos kihagyja a Videoton hétvégi bajnokiját. A portugál játékos hiánya komoly veszteség a vendégeknek, például azért, mert az őszi bajnokit ő döntötte el a Sóstói Stadionban. Rajtuk kívül Stopira és Simon Ádám is sérüléssel bajlódik, ám sorsuk csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el.

Nem várja tehát túlságosan jó előjelekkel a székesfehérvári alakulat utolsó előtti 2015-ös bajnokiját, ám ez a hazaiakról is elmondható. Kondás Elemér csapata az utóbbi időkben elfelejtett volna nyerni, hiszen az utolsó öt bajnokijából mindössze a Diósgyőr elleni hazai meccset húzták be a piros-fehérek, aminek köszönhetően már csak az ötödik helyre estek vissza az NB I táblázatán.

Hétközi bajnokiján sokáig úgy tűnt, hogy megszakad a Loki rossz sorozata és legyőzi a Haladást, hiszen Dusan Brkovics révén megszerezték a vezetést a cívisvárosiak, azonban a hazaiak fordítani tudtak, így Bódi Ádámék végül örülhettek, hogy egy hajrában elért öngóllal pontosan tudtak távozni a Rohonci útról. A mutatott játékkal is vannak tehát gondok a hazai oldalon, ráadásul Kondás Elemér továbbra sem számíthat sérülés miatt Balogh Jánosra, Nenad Novakovicsra és Kulcsár Tamásra.

Noha, a Loki és a Vidi az elmúlt években rendre kiélezett, színvonalas és gólgazdag találkozókat vívott egymással, a felek utóbbi hetekben mutatott formája arra a következtetésre ad okot, hogy aligha lesz gólfesztivál a Nagyerdei Stadionban szombaton. Ezt tetézi az eredménykényszer, illetve az, hogy hamarosan téli pihenőre vonulnak a játékosok, avagy véleményünk szerint a mérkőzés góljainak száma 2,5-nél kevesebb lehet a nyerő tipp a forduló rangadójára.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.65 1.95
[2005871] 2015-12-05 18:30:00 Debrecen - Videotonx;