Darts

Ne állj le, MvG - Wayne Mardle

  • hatharom.com

A vb legnagyobb favoritja, Michael van Gerwen pihenőt tervez beiktatni, Mardle szerint ez nem jó ötlet.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

A világelső holland zseni egészen elképesztő évet fut, az összes major versenyen döntőzött, ami kilenc tornát foglal magába, ebből hetet meg is nyert. Az utóbbi négyen nem talált legyőzőre, tehát fantasztikusan hangolt a december 17-én kezdődő világbajnokságra. A Players Championship nagydöntőjében aratott győzelme után úgy nyilatkozott Van Gerwen, hogy karrierje során soha nem volt még ilyen jó formában, és jelenleg ő a világ legjobb játékosa. Egy ilyen brutális menetelés után nehéz lenne ezzel a kijelentésével vitatkozni, azonban a vb előtt van egy bő két hetes szünet, amikor a riválisai még csiszolhatnak a játékukon, illetve az ő formája is visszaeshet. "MvG" egy kisebb pihenőt tervez beiktatni az Ally Pally-őrület előtt, a SkySports szakkommentátora, illetve a korábbi nagyszerű játékos, Wayne Mardle szerint viszont ez nem jó ötlet.

Van Gerwen bombaformában játszott az ősszel. - Fotó: pdc.tv

"Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb felkészülés - de ő tudja" - mondta Mardle. "Vajon Phil Taylor tart szünetet? Nem, tanulni kell a legjobbtól, ezt tanácsolom. Miért tart pihenőt? Azt hiszem azért, hogy csökkentse a stresszt egy ilyen mozgalmas év után, illetve, hogy ne legyen szem előtt, kicsit elbújjon a televíziós stábok elől. Friss lesz a világbajnokságra, de vajon meccs-fit is? Talán igen, de úgy gondolom, nem ez a legjobb módja a felkészülésnek."

Érdekes kérdések, de ha Van Gerwennek sikerül megőriznie azt a formáját, amiben az elmúlt hetekben játszott, akkor nehéz elképzelni, hogy bárkinek is sikerüljön az útját állni. Az előző kiírás után egyes bukmékerek 4.00 feletti oddsot kínáltak a 2016-os vb-sikerére, mostanra azonban jó, ha a 2.00-es szorzót eléri. 

Ki nyeri a világbajnokságot? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.10
Phil Taylor 5.50
Gary Anderson 7.25
Adrian Lewis 15.25
James Wade 21.00
Peter Wright 22.00
Dave Chisnall 26.00
Raymond van Barneveld 41.00
Michael Smith 43.00
Kim Huybrechts 54.00
Robert Thornton 54.00
ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert